Hlavní obsah

Ječí mi do výměny! Česká tenistka cítila proti šampionce US Open křivdu

Poprvé šla do grandslamového turnaje v roli nasazené hráčky, jenže s Australian Open se česká tenistka Marie Bouzková loučí hned po prvním kole, v němž prohrála s nenasazenou šampionkou US Open z roku 2019 Biancou Andreescuovou. V zápase navíc cítila křivdu, když se soupeřka dopustila podle ní nesportovního chování.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Marie Bouzková v utkání 1. kola na Australian Open v Melbourne.

Článek

Ke spornému momentu došlo ve druhé sadě za stavu 4:3 pro Kanaďanku a 30:30 při servisu Bouzkové. Češka si naběhla k síti, kde měla šanci výměnu ukončit. Andreescuová se ze šlamastyky dostala křížným bekhendem.

Následně ale těsně před tím, než Bouzková zahrála volej, Kanaďanka pronikavě zaječela. Češku zvuk evidentně rozhodil a volej zkazila.

„Ona ječí během výměny!" stěžovala si Bouzková u umpirové sudí. Ta však její protest neuznala s tím, že na výsledek výměny neměl výkřik Andreescuové vliv.

„Omlouvám se," reagovala na situaci Kanaďanka, která tak s požehnáním sudí získala brejkbol. Ten sice Bouzková odvrátila, ale nakonec soupeřce podlehla za hodinu a 42 minut 2:6, 4:6.

Andreescuová si skalpu loňské wimbledonské čtvrtfinalistky náležitě cenila. „Marie je skvělá bojovnice, musela jsem ze sebe vydat všechno a jsem ráda, že jsem to dokázala. Vím, že ona umí převzít kontrolu nad zápasem, pokud si ji vy nezískáte hned na začátku. Jsem ráda, že se mi to povedlo a se svojí taktikou jsem zápas zvládla," uvedla v rozhovoru pro TSN 22letá Kanaďanka.

Reklama

Související témata: