Hlavní obsah

Linetteová - Garciaová 7:6, 6:4Linetteová vyřadila nasazenou čtyřku a vyzve Plíškovou. Djokovič smetl Australana

Aktualizováno

Polská tenistka Magda Linetteová vyřadila na Australian Open čtvrtou hráčku světa Caroline Garciaovou z Francie 7:6, 6:4 a vyzve ve čtvrtfinále Karolínu Plíškovou. Třicetiletá rodačka z Poznaně porazila vítězku loňského Turnaje mistryň za necelé dvě hodiny a probojovala se na grandslamovém turnaji poprvé mezi osm nejlepších. Mezi ně už postoupil i devítinásobný šampion Novak Djokovič. Domácího Alexe de Minaura porazil jednoznačně 6:2, 6:1, 6:2 a jeho dalším soupeřem bude turnajová pětka Andrej Rubljov. Ruský hráč zdolal po dramatickém závěru Dána Holgera Runeho 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6.

Foto: Carl Recine, Reuters

Polská tenistka Magda Linetteová slaví senzační postup do čtvrtfinále Australian Open.

Článek

Turnajová čtyřka Garciová nepotvrdila roli jedné z favoritek a nevylepšila si v Melbourne dosavadní maximum. O čtvrtfinále zde neúspěšně bojovala také v roce 2018. Garciová doplatila v utkání na 33 nevynucených chyb. V prvním setu sice vedla 3:0, poté ale přišla dvakrát o servis a ve zkrácené hře ji soupeřka zdolala 7:3. Ve druhé sadě i obě hráčky držely servis až do deváté hry, kdy Linetteová zužitkovala další brejkbol a poté dotáhla duel k postupu.

Linetteová se utká s Plíškovou potřetí za pět měsíců. Na konci loňského září uspěla ve 2. kole US Open po dramatickém boji česká tenistka (6:2, 4:6. 7:6), během listopadového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové zase zvítězila Linetteová (6:4, 6:1).

Pokračuje také Běloruska Aryna Sabalenková. Nasazená pětka zvítězila nad světovou desítkou Švýcarkou Belindou Bencicovou 7:5, 6:2 a neztratila ani v osmém letošním utkání set. Ve čtvrtfinále Australian Open je poprvé a o postup mezi nejlepší čtyřku se utká s přemožitelkou Lindy Fruhvirtové Donnou Vekičovou z Chorvatska.

Djokovič nedal domácímu hráči šanci

Pětatřicetiletý Djokovič, který se v minulých zápasech potýkal s bolavým stehnem, smetl nasazenou dvaadvacítku De Minaura za dvě hodiny a sedm minut. "Odehrál jsem zatím svůj nejlepší zápas v tomto roce. Necítil jsem žádná omezení. Moc děkuji svému lékařskému týmu, fyzioterapeutům a Bohu. Jsem šťastný, jak jsem se dnes pohyboval a hrál," řekl Djokovič.

O jedenáct let mladšímu De Minaurovi nenabídl ani jeden brejkbol, sám naopak šestkrát soupeřův servis prolomil. Srb nadále drží šanci na zisk 22. grandslamového titulu, kterým by se vyrovnal rekordmanovi Rafaelu Nadalovi.

AUSTRALIAN OPEN v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 76,5 milionu australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (4-Srb.) - De Minaur (22-Austr.) 6:2, 6:1, 6:2
Paul (USA) - Bautista (24-Šp.) 6:2, 4:6, 6:2, 7:5
Rubljov (5-Rus.) - Rune (9-Dán.) 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9)
Shelton (USA) - Wolf 6:7 (5:7), 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:2.
Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Linetteová (Pol.) - Garciaová (4-Fr.) 7:6 (7:3), 6:4
Sabalenková (5-Běl.) - Bencicová (12-Švýc.) 7:5, 6:2.
Výsledky českých zástupců naleznete ZDE.

Reklama