Hlavní obsah

Nechal se očkovat?! Grandslamový šampion prolomil mlčení a potvrdil účast na Australian Open

Změnil názor? Na lednovém Australian Open, kde podle posledních zpráv mohou hrát jen tenisté plně očkovaní proti koronaviru, by neměla chybět ani světová dvojka Rus Daniil Medveděv. Na svém Twitteru oznámil, že se zúčastní. Rus, stejně jako Novak Djokovič, přitom odmítal sdělit, zda je očkován nebo ne a plně Srba v jeho postoji podporoval.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič (vpravo) s Rusem Daniilem Medveděv po finále turnaje Masters v Paříži.

Článek

„Uvidíme se v lednu!" napsal v úterý Medveděv k fotografii z letošního Australian Open, kde ve finále podlehl právě světové jedničce Novaku Djokovičovi. Oba dříve shodně odmítali veřejně sdělit, zda se nechali očkovat proti koronaviru, nebo ne a nelíbilo se jim, že jsou do toho tlačeni. Nyní se zdá, že jeden z nich ze svého postoje polevil.

„Jsem ochoten v Austrálii hrát, ale neřeknu, jestli mě tam v lednu uvidíte," říkal Rus ještě na konci října. Ministr pro imigraci Alex Hawke uvedl, že v Austrálii budou moci hrát jen očkovaní tenisté, těm bez očkování nebudou udělena víza. Na politické scéně se však stále hodně o účasti neočkovaných tenistů debatuje a Australská tenisová federace nevydala žádné oficiální stanovisko.

Medveděv se naposledy představil na turnaji Masters v Paříži, kde ve finále podlehl již zmíněnému Srbovi. Letos ho ještě čeká Turnaj mistrů v Turíně, který startuje 14. listopadu.

Reklama