Hlavní obsah

Keninová - Gauffová 6:7, 6:3, 6:0Přemožitelka Ósakaové končí. Teenagerka nestačila na hráčku z první patnáctky

Praha/Melbourne

Americká hvězdička Coco Gauffová další vítězství na Australian Open nepřidala. Své krajance Sofii Keninové podlehla po setech 7:6, 3:6 a 0:6. Do čtvrtfinále překvapivě postoupila i Tunisanka Jabeurová, která porazila Číńanku Wangovou. V mužské části turnaje jdou dál Kanaďan Raonic, světová dvojka Srb Djokovič i Federer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového duelu Gauffové s Keninovou na Australian OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Gauffová hned v úvodu zápasu ztratila své podání, poté si obě hráčky poměrně v klidu svá podání držely, zlom nastal v 8. gemu, kdy Gauffová využila zaváhání Keninové, která uhrála při svém servisu jen jeden fiftýn, a vzala si podání zpět. Napínavý byl hned následující gem, ve kterém měla Keninová už dva brejkboly, ale ani jeden nevyužila. První set musel rozhodnout až tiebreak. V něm měla Coco hned čtyři setboly a ten poslední taky využila a první sadu získala poměrem 7:6 (7:5).

Druhý set byl také vyrovnaný, ale ve čtvrtém gemu po třech brejkbolech Keninová prolomila podání Gauffové a ta už si ho nedokázala vzít zpět. Druhou sadu získala 15. hráčka světa poměrem 6:3.

Třetí sada už jednoznačně lépe vyzněla pro starší ze dvou Američanek. Mladičká Gauffová hned třikrát ztratila svůj servis a Keninová ji nadělila kanára. Gauffové však nelze upřít velkou bojovnost.

Tunisanka Jabeurová si poradila s výše postavenou Wangovou

Začátek zápasu byl z obou stran stejný, obě hráčky si navzájem vzaly podání. Ve čtvrtém gemu dostala Wangová dva brejkboly a ten druhý proměnila a dostala se do vedení 3:1. V sedmém gemu své soupeřce nabídla dokonce tři brejkboly, ale ten poslední už nedokázala odvrátit a Jabeurová se dostala zpět do zápasu, který dotáhla až do tiebreaku. Ten byl velice vyrovnaný, ale Jabeurové se podařilo prolomit podání Wangové a dostala se do vedení 5:4 a šla podávat na vítězství v setu. Servisy si bezproblému udržela a první sadu tedy ovládla 7:6 (7:4).

Druhý set byl o poznání lepší, ze strany Tunisanky. Hned ve druhém gemu se dostala do vedení 40:0 při podání Číńanky. Tohle vedení sice nevyužila, ale 4. brejk už ano. Číňanka přišla o své podání ještě jednou a zápas pak už nedokázala zvrátit. Jabeurová tak postoupila do čtvrtfinále, ve kterém se utká s Keninovou.

Raonic si ve třech setech poradil s Chorvatem

V žebříčku je od sebe dělí pouhá čtyři místa a proto se dal očekávat velice vyrovnaný souboj. V prvním setu si každý hráč držel svůj servis, těžší chvilky zažil Raonic až v sedmém gemu, kdy čelil dvěma brejkbolům soupeře, které ale ustál. Vypadalo to, že set půjde do tiebreaku, ale za stavu 5:4 pro Kanaďana šel podávat Čilič a ten poměrně lehce o podání přišel a Raonic se ujal vedení 1:0 na sety.

Ve druhé sadě Chorvat ztratil podání hned v úvodu a nedokázal si jej už vzít zpět a druhý set prohrál 3:6. Třetí set byl zase o něco vyrovnanější, Čilič dokázal ve třetím gemu odvráti tři brejkboly a zápas dospěl až do stavu 5:5, kdy právě v 10. gemu měl Čilič už 2 setboly, jenže ani jeden využít nedokázal, vzápětí přišel o své podání a Raonic si tak došel pro vítězství 7:5.

Djokovic neměl s Argentincem problémy

Světová dvojka zvládla svůj duel s Argentincem Schwartmanem. Djokovic se ujal vedení 5:3 v prvním setu, kdy využil hned první brejk, který mu Schwartman nabídl. První sadu získal poměrem 6:3. V té druhé i on přišel o svůj servis, jenže nešlo o nějaké velké drama, Argentinec jej ztratil předtím už dvakrát. Djokovicovi pak stačilo držet si svoje podání a druhý set vyhrál rovněž 6:3.

V sedmém gemu 3. setu čelil Djokovic dalšímu brejkbolu, ale bezproblému ho zvládl. V následující hře však nedokázal využít ani jeden ze tří nabídnutých brejků od soupeře. Zápas ale v klidu doservíroval a postoupil do čtvrtfinále, kde se utká s Raonicem.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů):
Dvouhra mužů - 4. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Schwartzman (14-Arg.) 6:3, 6:4, 6:4,
Raonic (32-Kan.) - Čilič (Chorv.) 6:4, 6:3, 7:5.
Sandgren (USA) - Fognini (12-It.) 7:6 (7:5), 7:5, 6:7 (2:7), 6:4.
Federer (3-Švýc.) - Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:2
Dvouhra žen - 4. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Sakkariová (22-Řec.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:2,
Keninová (14-USA) - Gauffová (USA) 6:7 (5:7), 6:3, 6:0,
Džabúrová (Tun.) - Wang Čchiang (27-Čína) 7:6 (7:4), 6:1.
Bartyová (1-Austr.) - Riskeová (18-USA) 6:3, 1:6, 6:4.
Čtyřhra - 3. kolo:
Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) - Juraková, Stojanovičová (Chorv./Srb.) 6:4, 6:4.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Krejčíková, Mektič (5-ČR/Chorv.) - Peschkeová, Koolhof (ČR/Niz.) 7:5, 6:2.
Dvouhra juniorek - 1. kolo:
Lavičková (ČR) - Pak So-hjon (Korea) 2:6, 6:1, 7:5,
Baszaková (Pol.) - L. Fruhvirtová (5-ČR) 7:6 (9:7), 6:3.
Čtyřhra juniorek - 1. kolo:
Nosková, Selechmetěvová (6-ČR/Rus.) - Guthová, Semenistá (Něm./Lot.) 6:1, 6:2.
Výsledky českých tenistů najdete zde >>>

Reklama

Související témata: