Hlavní obsah

Řádění Djokovičových fanoušků v Melbourne! Bránili mu v odjezdu, zasahovat musela policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle rušno kolem srbského tenisty Novaka Djokoviče snad ještě nebylo. Události posledních dní, kdy mu nejprve bylo s výjimkou umožněno startovat na Australian Open, poté jeho zadržení a soud, po jehož rozsudku „Djoker“ stále nemá vyhráno, sleduje snad celý svět. Příznivci světové jedničky se v ulicích Melbourne dostali do střetu s policií, která je musela usměrňovat pepřovými spreji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příznivci Novaka Djokoviče řádili před domem jeho právníkaVideo: sntv

 
Článek

Fanoušci srbského tenisty v posledních dnech demonstrovali za jeho propuštění a rušno bylo i po vynesení rozsudku, který tenistovi vyhověl v případě odvolání proti deportaci, která mu kvůli špatnému vízu hrozila.

Příznivci se shlukli před domem Djokovičova právníka, kde měl sám hráč soudní proces, který byl vysílán online, údajně sledovat. Po skončení soudního procesu od budovy právního zástupce tenisové jedničky vyjelo auto, ve kterém se měl tenista údajně nacházet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příznivci Novaka Djokoviče blokovali cestu autu, ve kterém údajně opouštěl byt svého právníka.Video: sntv

Fanoušci se na něj vrhli a snažili se mu za hlasitého skandování zablokovat cestu. Policie měla s demonstranty plné ruce práce, jeden muž dokonce vyskočil na střechu pomalu jedoucího automobilu.

Strážci zákona byli nuceni použít pepřové spreje. Na dostupných záběrech je vidět, jak si lidé, kteří jimi byli zasaženi, vymývají oči.

Srbský tenista však ani po vyhraném soudním líčení nemá vyhráno. Ministr pro imigraci Alex Hawke totiž stále může hráčovo vízum zrušit, tentokrát tedy z politických důvodů. V tomto případě by byl Djokovič deportován a do Austrálie by se nemohl podívat následující tři roky.

Reklama

Související témata: