Hlavní obsah

Ruud hájil prosincové turné s Nadalem, oba vypadli na Australian Open v 2. kole

Norský tenista Casper Ruud nechtěl svalovat své dnešní nečekané vyřazení v 2. kole Australian Open na prosincové exhibiční turné s Rafaelem Nadalem po Latinské Americe. Naznačil ale, že příprava na příští sezonu už může být jiná.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný Rafael Nadal opouští kurt

Článek

Den poté, co zraněním limitovaný obhájce titulu a turnajová jednička Nadal vypadl v Melbourne s Mackenziem McDonaldem, prohrál druhý nasazený Ruud 3:6, 5:7, 7:6, 2:6 s jiným Američanem Jensonem Brooksbym.

V přípravě na novou sezonu Ruud v prosinci absolvoval dvoutýdenní turné s Nadalem, s nímž odehrál exhibice v Buenos Aires, Belo Horizonte, Quitu, Bogotě a Mexiku. Loňský poražený finalista Roland Garros a US Open poté v Austrálii absolvoval dva zápasy v United Cupu a následně prohrál hned první duel v generálce v Aucklandu.

"Bylo by hodně jednoduché tady teď tvrdit, že to turné bylo špatné pro nás oba s Rafou, protože jsme tu brzy vypadli," uvedl Ruud, jenž v prvním kole Australian Open vyřadil ve čtyřech setech Tomáše Macháče. "Na druhou stranu nevím, proč bychom tu bývali nemohli uhrát lepší výsledky. Myslím, že to je spíš shoda okolností," řekl čtyřiadvacetiletý Nor.

Na konec letošního roku si možná Ruud připraví jiný program. "Určitě se budeme s týmem bavit o tom, co budeme dělat v prosinci a zda tohle byla nejlepší příprava na Australian Open. Možná to teď vypadá, že nebyla, ale ve hře je vždycky hodně faktorů. Udělal jsem to, o čem jsem myslel, že je správné, ale asi jsem neudělal dost pro to, abych tu podal dobrý výkon," přiznal rodák z Osla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články