Hlavní obsah

Smetla Vondroušovou, pak Ukrajinka dojala Melbourne: Babiččin dům trefila ruská raketa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Způsobila na probíhajícím Australian Open zatím zřejmě největší překvapení. A bohužel na úkor Markéty Vondorušové, české tenistky, světové sedmičky a wimbledonské šampionky. Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská po hladké výhře 6:1, 6:2 v pozápasovém rozhovoru dala najevo, že intenzivně prožívá i mnohem závažnější věci než tenis.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřihy zápasů Jastremská - Vondroušová a Gauffová - SchmiedlováVideo: sntv

 
Článek

Třiadvacetileté rodačce z Oděsy unikla automatická účast v hlavní soutěži, do níž se musela probíjet přes náročnou kvalifikaci, v níž ve všech zápasech podstoupila třísetové bitvy. Proti Vondroušové nicméně na kurtu jasně vládla. Nasázela 26 vítězných úderů a za hodinu a sedmnáct minut slavila výhru.

Ještě v pozápasovém rozhovoru na kurtu se dostala řeč na její těžce zkoušenou vlast, která už téměř dva roky čelí barbarské invazi od sousedního Ruska. Obzvlášť její rodná Oděsa bývá častým terčem útoků.

„Víte, mluvit o tom, co se děje na Ukrajině, během pár sekund, to nestačí,“ rozpovídala se aktuálně 93. hráčka světa.

„Jsem velmi hrdá na Ukrajinu, velmi hrdá na její lidi. Bojovníky i civilisty. Když jsem byla na turnaji v Brisbane, tak akorát před mým zápasem přilétla na dům mojí babičky raketa. Bylo hodně těžké potom hrát,“ pokračovala.

„Musíme dát Ukrajině co největší možnou podporu. Jsem hrdá, že jsem Ukrajinka a všem moc děkuji za pomoc,“ dodala Jastremská, která si připsala čtvrtou výhru v kariéře nad hráčkou elitní desítky.

Po zápase se odvděčila malým fanouškům i tak, že jim rozdala boty, v nichž odehrála zápas s Vondroušovou.

Ve druhém kole se utká s francouzskou tenistkou Varvarou Gračovovou, která ještě loni v létě reprezentovala Rusko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.