Hlavní obsah

To byl trapas, smála se Američanka po bitvě s Muchovou. Výhru slavila předčasně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní moment se odehrál při vyvrcholení téměř tříhodinové bitvy ve druhém kole Australian Open mezi Karolínou Muchovou a Američankou Danielle Collinsovou, která se radovala z výhry o pár míčku dřív, než na to měla nárok.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Danielle Collinsová zdraví fanoušky v Melbourne Parku před zápasem s Karolínou Muchovovu.

Článek

Loňská finalistka Australian Open měla s českou bojovnicí mimořádně těžkou práci, favoritka zápasu rozhodla až v super tie breaku třetí sady. Forhend z rakety české hráčky letěl do autu, Američanka v návalu euforie pustila svoji raketu na zem a vítězoslavně vymrštila ruce vzhůru.

Jenž když raketu sebrala z kurtu, zjistila, že něco nehraje. Pár sekund se nechápavě dívala na všechny strany a marně přemýšlela o tom, co je špatně. Na ukazateli skóre svítil ve zkrácené hře stav 7:3.

A v tom byl právě háček. „Danielle, do deseti bodů," upozornil floridskou rodačku umpirový sudí, že třetí sadu na Australian Open rozhoduje za stavu 6:6 super tie break hraný do deseti bodů, nikoliv do sedmi, jak bývá zvykem v ostatních případech.

„Co?" vytřeštila oči jedenáctá hráčka světa a vzápětí se začala smát. Muchové se poté podařilo snížit na 5:7, ale Collinsová navzdory kuriózní chvilce už žádné další drama nepřipustila a zkrácenou hru vyhrála 10:6.

„Bylo mi (po předčasné oslavě) trochu trapně. Asi jsem mockrát nehrála tie break ve třetím setu na grandslamu. Takže jsem si fakt myslela, že ten zápas je hotový. Ztrapnila jsem se, ale zase jsem si říkala, že se nestalo nic tak hrozného, jako kdybych si třeba rozmlátila obličej o zem," vysvětlovala s úsměvem ve tváři v pozápasovém rozhovoru, jak se s emocionálním momentem vypořádala.

„Celkově se sledováním skóre nejsem úplně nejlepší, někdy i zapomenu, kolik to je. Asi na tom musím zapracovat," dodala.

Reklama