Hlavní obsah

Tohle nikdy nezapomenu! Největší šok na Australian Open se zapsal do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci na kurtu Roda Lavera se ve čtvrtek večer dočkali jedinečné tenisové podívané. A tentokrát vzrušující drama neservírovali muži, nýbrž ženy. Ruska Anna Blinkovová po strhujíc bitvě vyřadila jednu z největších favoritek, nasazenou trojku Jelenu Rybakinovou a navíc se zapsala do historie.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Vítězné gesto Anny Blinkovové po výhře na Jelenou Rybakinovou.

Článek

Ruska se tak postarala v Melbourne o zatím největší šok. 57. hráčka světa zvítězila 6:4, 4:6 a 7:6, když závěrečný tie break skončil 22:20, což je vůbec nejdelší tie break v historii grandslamů. Primát dosud držely zápasy Lesji Tsurenkovové s Anou Bogdanovou z loňského Wimbledonu a Jo-Wilfrieda Tsongy s Andym Roddickem z Australian Open 2007.

„Tenhle den si budu pamatovat až do konce života. Bylo to neuvěřitelné. Miluju to. Můj sen se stal skutečností - hrát na tomhle kurtu, před plným hledištěm. Nikdy na to nezapomenu,“ soukala ze sebe moskevská rodačka.

„Když jsem měla šance zápas ukončit, třásla se mi ruka. Chtěla jsem být agresivní, ale dělala jsem chyby. Dostávaly se mi do hlavy negativní myšlenky, obzvlášť když jsem nedokázala proměnit mečboly. A pak když jsem čelila mečbolu při jejím podání. Říkala jsem si: ´Co když teď trefí první servis a bude po všem´,“ trápila se Blinkovová.

„Snažila jsem se tyhle myšlenky potlačit. Říkala jsem si, ať zrychlím ruku na returnu, ať nepřestávám běhat a vracet další a další míčky do kurtu,“ pokračovala.

Jen samotný tie break trval půl hodiny. Blinkovové se podařilo ukončit zápas ze svého desátého mečbolu po dvou hodinách a 48 minutách, když Rybakinová poslala nabíhaný bekhend do autu.

Ruska se ve vítězné euforii skácela k zemi a nevěřícně se držela za obličej. Pochopitelně se nedokázala ubránit slzám štěstí. Z hlediště se jí dostalo také náležitého aplausu.

„Děkuji fanouškům, že mi fandili a povzbuzovali. Moc mi to pomohlo, dodávalo mi to energii až do samotného konce,“ děkovala Ruska. V boji o osmifinále se utká s Italkou Jasmine Paoliniovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články