Hlavní obsah

Vondroušová vystavila světové dvojce stopku, Džábirová pak kolabovala v tunelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohrávala na pokraji fyzických sil. Světová dvojka Uns Džábirová ve druhém kole Australian Open podlehla české bojovnici Markétě Vondroušové 1:6, 7:5, 1:6. O tom, že to byla ve čtvrtek pro Tunisanku pořádná fuška a k tomu s hořkým koncem, svědčí záběry z tunelu, které v přímém přenosu odvysílala televizní stanice Eurosport. Džábirová na nich cestou do šatny kolabovala a těžce lapala po dechu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Markéta Vondroušová vyprovodila z Australian Open světovou dvojkuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Džábirová v utkání doplatila na 50 nevynucených chyb. V první sadě neměla na 86. hráčku žebříčku WTA žádný nárok. Ovšem ve druhém setu se role otočily a vypadalo to, že je to Tunisanka, která přebírá otěže utkání.

Jenže závěrečné dějství vrátilo duel do kolejí prvního setu. Osmadvacetiletá rodačka z Ksar Hellalu působila odevzdaně a vyčerpaně, Vondroušová naopak létala po kurtu a s poklidem si došla pro vítězství. Džábirová ve třetí sadě neudržela jediné podání a po hodině a 43 minutách se poroučela z kurtu i z celého turnaje.

Totální fyzické vyčerpání pak Džábirovou přemohlo cestou da šatny. V tunelu se dokonce musela zastavit, dřepla si na bobek a poslední zbytky sil hledala vkleče.

„Špatně se mi dýchalo. Nejsem si jistá, co se stalo. Markéta odehrála dobrý zápas a zasloužila si vyhrát. Udělám maximum, abych se vrátila silnější," vydala Džábirová k incidentu krátké prohlášení.

Tunisanka, která se chce stát první africkou hráčkou ověnčenou grandslamovým titulem, si tak na svou další šanci bude muset počkat. Vondroušová ve třetím kole narazí na krajankou Lindou Fruhvirtovou.

Reklama