Hlavní obsah

Z Djokoviče je ilegální migrant. V Melbourne protestují lidé se srbskými vlajkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přílet světové tenisové jedničky Novaka Djokoviče do Austrálie a jeho problémy kolem zdravotní výjimky z očkování a neplatného víza se staly celosvětovou událostí číslo jedna. V Melbourne na protest proti zacházení s jedním z nejlepších hráčů všech dob dokonce vyšlo několik lidí do ulic se srbskými vlajkami.

Foto: Stringer, Reuters

Fanoušek Novaka Djokoviče v Melbourne.

Článek

20násobný grandslamový vítěz se ještě v úterý chlubil na svém instagramovém účtu, že získal zdravotní výjimku z povinného očkování, s níž míří na Australian Open.

Po přistání v Melbourne však pro něj přišel šok. Kvůli špatně podané žádosti o vízum mu byl odepřen vstup do země. Navíc podle australských zdrojů nepředložil dostatečné důkazy pro udělení výjimky z očkování proti covidu 19.

Jeho vízum bylo zrušeno. Djokovič je tím pádem v zemi ilegálně a byl přepraven do Park hotelu určeného pro migranty.

Před ním se začaly shromažďovat hloučky protestujících se srbskými vlajkami, kteří požadovali povolení vstupu nejlepšímu tenistovi světa do země. Mávání vlajkami a transparenty doprovázel tanec a zpěv národních písní.

Djokovičovi s velkou pravděpodobností hrozí deportace ze země. Hráčovi právníci podali odvolání proti rozhodnutí australských úřadů, což je poslední šance, jak deportaci odvrátit.

Reklama

Související témata: