Hlavní obsah

Azarenkové se na centrkurtu vysmáli za hekání. Asi byli opilí, dělá to i Nadal, čertila se

Londýn

Každý odehraný míček doprovází ječivým křikem, který nemilosrdně protíná tichou atmosféru na tenisovém dvorci. A ani na wimbledonském centrkurtu pochopitelně neudělala Viktorie Azarenková výjimku, což některé fanoušky dohnalo během úterního duelu proti světové jedničce Sereně Williamsové k hlasitému výsměchu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Běloruská tenistka Viktorie Azarenková ve čtvrtfinále Wimbledonu.

Článek

I Američanka provází míčky ze své rakety hekáním, ale byť úterní duel po třísetové bitvě nakonec vyhrála, v decibelech přeci jen za běloruskou sirénou trochu zaostala.

Diváci pochopitelně přišli především na výborný tenis, který jim obě hráčky v ostré přestřelce nabídly, ale při jedné z delších výměn okořeněné o duet vysokého a hlubšího ženského jekotu, se někteří z nich neubránili smíchu.

„Tohle už je fakt otravné. Vždyť i chlapi hekají. Trénovala jsem vedle Rafaela Nadala a on je mnohem hlučnější než já, přitom si toho nikdo ani nevšiml. Proč? Tomu sama nerozumím," nechápala Azarenková po čtvrtfinálové porážce.

Neřešte trapnosti

„Dvě ženy tady nechaly na kurtu všechno a prostě přitom dělaly hluk. Je tohle opravdu problém tenisu? Možná spíš nastal čas nechat už to být, nemluvit o tom pořád dokola, protože to není nijak důležité. Neměli bychom se raději ohlédnout za zápasem a říct: Můj bože, Serena nasázela 24 es. Dívejte se prostě na ty dobré věci a nevytahujte trapnosti. Přestaňte řešit hluk, nebo jak kdo vypadá," čertila se běloruská tenistka na pozápasové tiskové konferenci.

Fanoušci, kteří se hlasovému doprovodu úderů vysmáli, byli podle jejího mínění nejspíš opilí. „Možná vypili příliš mnoho Pimmu nebo něčeho jiného. Hlasatel vždycky diváky upozorňuje: Nezapomeňte se hydratovat. Podle mě má ale na mysli vodou a ne alkoholem," rýpla si.

S vyřazením Azarenkové si ale ve Wimbledonu od pro někoho iritujících decibelů určitě neodpočinou. V semifinále se totiž se Serenou Williamsovou utká Ruska Maria Šarapovová. A ta své hlasivky během výměn rozhodně nešetří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.