Hlavní obsah

Bautista - Medveděv 6:4, 6:2Bautista v Miami vyřadil favorizovaného Medveděva

Miami

Světová dvojka Rus Daniil Medveděv vypadl na turnaji v Miami ve čtvrtfinále. První nasazený tenista nečekaně nestačil na Roberta Bautistu ze Španělska, kterému podlehl 4:6 a 2:6.

Foto: Taimy Alvarez, ČTK/AP

Rus Daniil Medveděv (vlevo) a vítězný Roberto Bautista Agut ze Španělska.

Článek

"Mám velkou radost z toho, jak jsem dneska hrál. Daniil je světová dvojka a jeden z nejlepších hráčů na světě," řekl dvaatřicetiletý Bautista, který je v Miami nejstarším zbývajícím hráčem v pavouku.

Jeho soupeřem bude devatenáctiletý Jannik Sinner z Itálie, který si poradil 7:6 a 6:4 s Alexandrem Bublikem. A kazašský tenista měl po porážce pro soupeře pouze slova chvály.

"On vážně není člověk," řekl Bublik. "Velmi mě překvapuje, jak je ve svém věku psychicky odolný, spoustě hráčů tohle chybí. V zápase jsem mu několikrát řekl, že hraje jako robot. Ale myslel jsem to jako kompliment, protože je opravdu velmi dobrý hráč," dodal.

Bautista proti Sinnerovi nastoupil už před dvěma týdny v Dubaji, kde prohrál ve třech setech. "Bylo to těsné, ale nyní budu muset podat podobný výkon jako dnes. Je ve formě a roste z něj jeden z nejlepších hráčů světa," uvedl Bautista.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:
Muži (dotace 4 299 205 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bautista (7-Šp.) - Medveděv (1-Rus.) 6:4, 6:2
Ženy (dotace 3 260 190 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Andreescuová (8-Kan.) - Sorribesová (Šp.) 6:4, 3:6, 6:3

Reklama