Hlavní obsah

Berdych se Štěpánkem znovu v akci, Lendl bude kapitánem

V atraktivním prostředí se znovu ukážou tenisové hvězdy. I bývalí čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se od 1. do 3. srpna zúčastní v chorvatské Pule premiérového dílu nové týmové soutěže Legends Team Cup - ATP Champions Tour. Kapitány dvou pětičlenných výběrů budou Ivan Lendl a Pat Cash. Turnaj se uskuteční v kulisách starodávného kolosea.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští tenisté Radek Štěpánek (vpravo) a Tomáš Berdych na archivním snímku z Davis Cupu.

Článek

"Jde o soutěžní turnaj a ne jen o ledajaké hraní. Musím na to být připraven. Je to pro mě velká motivace zkusit vrátit staré časy. Mám sice už děti a rodinu, ale beru to velmi vážně. Pokusím se být připraven, jak to jen nejlépe půjde," řekl Štěpánek na webu soutěže.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Karviné, který ukončil kariéru v roce 2017, bude členem výběru osminásobného grandslamového vítěze Lendla. Ten si v červnu v Londýně vybral do týmu také Australana Lleytona Hewitta, Němce Tommyho Haase a Španěly Davida Ferrera a Juana Carlose Ferrera.

Šestatřicetiletý Berdych bude ve výběru wimbledonského vítěze Cashe. Jeho spoluhráči budou Francouz Jo Wilfried Tsonga, Kypřan Marcos Baghdatis, Argentinec David Nalbandian a Španěl Tommy Robredo.

Vedle chorvatské Puly by se měl turnaj hrát také od 9. do 12. listopadu v Dubaji. Celková výše odměn v tomto roce činí jeden milion eur. Do Legends Team Cupu se mohou dostat pouze hráči starší 33 let, kteří byli v první dvacítce žebříčku ATP.

Reklama

Související témata: