Hlavní obsah

Bez Kvitové a Šafářové! Po dohodě s Pálou budou obě chybět v pokračování Fed Cupu

Za obhajobou trofeje bez dvou tradičních jmen! České tenistky nastoupí v dubnovém semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku bez Petry Kvitové a Lucie Šafářové. Obě se s kapitánem Petrem Pálou dohodly, že kvůli aktuální situaci v této sezóně nadcházející duel vynechají. Zápas se odehraje 16. a 17. dubna v Lucernu, Češky vyhrály soutěž v předchozích dvou letech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Petr Pála a Petra Kvitová během utkání s Andreou Petkovicovou ve finále Fed Cupu.

Článek

Světová sedmička Kvitová v lednu ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou a je momentálně bez kouče. V úvodu sezóny se jí výsledkově příliš nedařilo. Naposledy chyběla ve Fed Cupu vloni v 1. kole v Kanadě.

Také Šafářová prožívá těžký start do sezóny po zdravotní pauze, která byla způsobena vleklou bakteriální infekcí. Patnáctá tenistka žebříčku naposledy hrála ve Fed Cupu semifinále vloni proti Francii.

"V Miami jsem se sešel s českými hráčkami, které tam hrály. S Petrou a Luckou jsme se dohodli, že pro nadcházející utkání se Švýcarkami na tvrdém povrchu s nimi nebudu při sestavování nominace počítat. Obě hráčky prožívají nová a dosud nepoznaná období svých kariér, a tak jsem se s nimi domluvil, že tentokrát v nominaci nebudou," řekl novinářům Pála. "Lucka i Petra mi současně potvrdily, že v případě postupu do finále budou obě připraveny nastoupit," přidal.

Start ve Švýcarsku by pro Kvitovou a Šafářovou mohl být zásah do sezóny, protože hned poté začne důležitý antukový turnaj ve Stuttgartu. "Kdyby tady Lucka byla, je otázka, jestli by hrála, nebo nehrála. Hraje na antuce v Charlestonu, pak ve Stuttgartu a mezitím by byl Fed Cup na tvrdém povrchu. Byl by to zásah, musí si hlídat to zdraví," podotkl Pála.

Nominaci oznámí Pála příští středu

"Petře se začátek roku nepovedl, jsem rád, že teď se jí podařilo vyhrát pár zápasů v Indian Wells. Je to pro ni nové, náročné období, má hrát taky ve Stuttgartu. Když se podíváme, kolik toho ve Fed Cupu odehrála, je to v pořádku. Místo toho by měla trénovat na antuce," uvedl Pála.

Nominaci proti Švýcarkám oznámí Pála příští středu. Jedničkou českého týmu by měla být Karolína Plíšková, které patří čtrnácté místo v žebříčku WTA. Roli lídra týmu úspěšně zvládla vloni v Kanadě, kdy rovněž chyběly Kvitová i Šafářová. Dvojkou ve Švýcarsku by měla být v dobré formě hrající Barbora Strýcová.

"Máme tam holky, které jsou na tom v této sezóně výsledkově lépe než Petra a Lucka. I to v tom hrálo nějakou roli. Švýcarsko by byl těžký soupeř v jakékoliv naší sestavě. Ale věřím, že budeme mít tak silnou sestavu, že Švýcarky porazíme. Nebál bych se toho," uvedl Pála.

Pálův tým v této sezóně útočí na třetí titul po sobě a za posledních pět let vyhrál soutěž čtyřikrát. V úvodním kole letošního ročníku Češky triumfovaly v Rumunsku.

Reklama

Související témata: