Hlavní obsah

Největší akce, co tu kdy byla, hřímá tenisový šéf. A věří v účast hvězd

Praha
Aktualizováno

Veřejné tajemství se změnilo v potvrzenou skutečnost. První ročník tenisového Billie Jean King Cupu se od 1. do 6. listopadu uskuteční v pražské O2 areně a přilehlé hale O2 universum. „Půjde o největší sportovní událost, jaká tu kdy byla,“ soudí prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Finále Poháru Billie Jean Kingové může vydělat 300 milionů Kč a víc odhaduje Ivo KaderkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Původně nebyl přítelem nového turnajového modelu soutěže, která je nástupkyní Fed Cupu, v němž v letech 2011-18 šestkrát triumfovaly Češky. Teď se ale těší na mimořádnou konkurenci 12 nejlepších tenisových týmů světa (domácí hrají ve skupině s Německem a Švýcarskem).

„Vzhledem k prize money 18 milionů dolarů věřím, že přijedou všechny hvězdy," doufá Kaderka.

Finálový turnaj BJK Cupu měla už loni hostit Budapešť, po dvojím odložení se ale v květnu kvůli koronavirové situaci pořadatelství vzdala a do hry vstoupila Praha.

„V průběhu Roland Garros, kde Bára Krejčíková kosila soupeřky, jsem od kolegů prezidentů dostával esemesky, že mám další hvězdu do Fed Cupu. A následně jsem se začali bavit, že by nebylo špatné přivítat ty největší hvězdy tady u nás," prozradil šéf ČTS.

Česká vláda na pořádání prestižní akce uvolnila 65 milionů korun.

„Premiéra Babiše jsem nemusel ani moc lámat. Hned říkal, že to bude skvělé," uvedl Kaderka, podle kterého půjdou státní peníze na úhradu organizačních nákladů. „Pokud přijede třeba jen 10 tisíc lidí, tak České republice tato akce vydělá 200-300 milionů," odhadl tenisový boss.

Předprodej vstupenek má odstartovat na konci září, zda se diváci v hledišti objeví ale závisí hlavně na aktuální pandemické situaci.

Reklama

Související témata: