Hlavní obsah

Djokovič - Federer 7:6, 5:7, 7:6Bitva gigantů nadchla Paříž! Djokovič srazil Federera po více než třech hodinách boje a je ve finále

Praha
Aktualizováno

Přes tři hodiny trvala semifinálová bitva na turnaji Masters v Paříži mezi Novakem Djokovičem a Rogerem Federerem. Po setech 7:6, 5:7 a 7:6 se nakonec z vítězstvím mohl radovat srbský tenista, který vyhrál svůj 22. zápas v řadě a ve finále se utká s Karenem Chačanovem, který porazil Dominika Thiema.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Novak Djokovič slaví postup do finále

Článek
Fotogalerie

Jednatřicetiletý Djokovič udolal Federera po více než tříhodinové bitvě a vzájemnou bilanci vylepšil na 25:22. Ve francouzské metropoli bude usilovat o pátý triumf, 33. titulem z turnaje Masters by vyrovnal rekord Rafaela Nadala. Federer si musí na jubilejní 100. trofej z okruhu ATP počkat.

"Tohle byl pravděpodobně ten nejmimořádnější zápas, který jsem letos sehrál. Z dvanácti brejkbolů nevyužít ani jediný a přesto vyhrát - nevím, jestli se mi vůbec kdy něco takového stalo," řekl na kurtu Djokovič, jenž uspěl i navzdory 54 vítězným úderům soupeře. Z mečbolu se radoval po třech hodinách a dvou minutách, delší třísetové utkání spolu oba velcí soupeři nikdy nesehráli.

Chačanov nedal Thiemovi šanci

Ruský tenista Karen Chačanov si v Paříži zahraje poprvé v kariéře finále turnaje série Masters. Dvaadvacetiletý moskevský rodák v dnešním semifinále porazil 6:4, 6:1 účastníka Turnaje mistrů Dominica Thiema z Rakouska.

Osmnáctý hráč světového žebříčku Chačanov vyřadil v pařížské hale třetího favorizovaného soupeře za sebou.

V osmifinále porazil světovou devítku Johna Isnera z USA, ve čtvrtfinále pětku Alexandera Zvereva z Německa a dnes za 72 minut osmičku Thiema, jenž si v pátek jako osmý zajistil účast na finále ATP Tour v Londýně.

Del Potra na Turnaji mistrů nahradí Nišikori

Argentinský tenista Juan Martín del Potro se kvůli zranění kolena odhlásil z Turnaje mistrů. Místo něj se na závěrečném podniku sezony pro osmičku nejlepších hráčů představí Japonec Kei Nišikori. Oznámili to dnes pořadatelé turnaje.

Del Potro, jenž se v této sezoně propracoval nejvýš v kariéře až na třetí místo žebříčku ATP, si v říjnu na turnaji v Šanghaji poranil čéšku a navzdory léčbě londýnský start nestihne. "Je to pro mne frustrující, že nebudu schopný v Londýně hrát. Je to mimořádný turnaj a já udělal všechno, co šlo, aby se koleno zlepšilo. Rehabilitace pokračuje dobře, ale potřebuju víc času," řekl Del Potro, jenž na Turnaji mistrů startoval naposledy v roce 2013.

Osmadvacetiletý Nišikori se v Londýně představí počtvrté. Při svém debutu v roce 2014 a předloni došel až do semifinále. Vloni ho trápilo zranění zápěstí a na Turnaj mistrů se nekvalifikoval.

V londýnské O2 areně se připojí k Novaku Djokovičovi, Rafaelu Nadalovi, Rogeru Federerovi, Alexanderu Zverevovi, Kevinu Andersonovi, Marinu Čiličovi a Dominicu Thiemovi.

Turnaj v PAŘÍŽI (tvrdý povrch, dotace 5,444.985 eur):
Dvouhra - semifinále:
Chačanov (Rus.) - Thiem (6-Rak.) 6:4, 6:1
Djokovič (2-Srb.) - Federer (3-Švýc.) 7:6 (8:6), 5:7, 7:6 (7:3)

Reklama

Související témata: