Hlavní obsah

Bitva titánů zahnaných do kouta! Federer, nebo Djokovič musí předčasně domů

Na Turnaji mistrů se velmi důrazně o slovo přihlásilo mládí a tenisové titány tak trochu nečekaně zahnalo do boje o přežití. Mimořádně atraktivní duel Rogera Federera s Novakem Djokovičem tak tentokrát nebude rozhodovat o titulu, nýbrž „jen“ o postupu ze skupiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer porazil na Turnaji mistrů Mattea BerrettinihoVideo: sntv

 
Článek

Zatímco ve skupině André Agassiho smetl Alexander Zverev světovou jedničku Rafaela Nadala, ve skupině Björna Borga získal Dominic Thiem skalpy Federera i Djokoviče.

Obě oběti rakouského uragánu se nyní střetnou o to, kdo doprovodí Thiema do semifinále a kdo naopak odjede předčasně domů.

Velcí rivalové se střetnou vůbec poprvé od epické bitvy ve wimbledonském finále, po němž slavil po pětihodinovém maratonu triumf Djokovič, který nyní v Londýně bojuje i o návrat na pozici světové jedničky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dominic Thiem porazil Novaka DjokovičeVideo: sntv

„Pořád jsem ve hře o postup. Narazíme na sebe s Rogerem, vítěz jde do semifinále, poražený je ze hry. Je to jednoduché," nedělal Djokovič po porážce od Thiema z nadcházejícího duelu velkou vědu.

Federer se po úvodní porážce vrátil do postupové hry vítězstvím nad Italem Matteem Berrettinim a Srbovi bude nyní chtít porážku z Wimbledonu vrátit.

„Oba jsme ale od té doby sehráli dost zápasů. Oba máme z čeho čerpat sebevědomí. On samozřejmě hodně, já o trochu méně. Každopádně jsem nadšený, že si teď mohu proti Novakovi zahrát," těší se na čtvrteční vrchol Švýcar.

Vzájemná bilance nyní vyznívá v poměru 26:22 pro Djokoviče, jenž zároveň vyhrál poslední čtyři utkání. Srb vede vzájemnou statistiku i v rámci utkání na Turnaji mistrů (3:2).

V konečném účtování sezony může sesadit Nadala z první příčky jen v případě, že postoupí do finále. Pokud Španěl nevyhraje ani jeden zápas ve skupině, stačí mu i pouhá účast v boji o titul. Jedničkou bude i v případě, že získá trofej a Nadal nepostoupí do finále.

Kdo postoupí do semifinále Turnaje mistrů?
Novak Djokovič
44 %
Roger Federer
56 %
Celkem hlasovalo 439 čtenářů.

Reklama

Související témata: