Hlavní obsah

Blbče, ani nezatleskáš. Jenom dřepíš! Tenistka dala trenérovi brutální kartáč

Trénovat tenistky, obzvlášť na profesionální úrovni, občas není zrovna snadné živobytí. Třeba kouč prostořeké Barbory Strýcové Tomáš Krupa či jeho předchůdci by mohli vyprávět. Rozhodně v tom ale nejsou sami. Kazaška Julia Putincevová ukázala, že svému kouči umí dát také pořádně zabrat.

Julia Putincevová nadává trenérovi

 
Článek

Duel úvodního kola v americkém New Havenu s Francouzkou Cornetovou se jí vůbec nepovedl, a tak to schytal i trenér Roman Kisljanskij, kterého si rozzuřená svěřenkyně zavolala za stavu 0:3.

Po posledním míčku třetí hry na kouče vztekle mávla raketou a jakmile přiběhl k její lavičce, hned se do něj pustila: „Ty si žvýkáš a koukáš na ty debilní videa. Jsi blbec? Nikdy mi ku*va nezatleskáš, když vyhraju míček. Jenom dřepíš a čumíš na videa."

Kisljanskij zachoval klid, na urážky nereagoval a snažil se poradit: „Jdi blíž k míči, Julie. Jsi od něj daleko. Často moc čekáš, až k tobě přiletí. Zkrať tu vzdálenost. Víc jdi do míčku. Choď k němu blíž."

Ale vděku se rozhodně nedočkal. „Jdi, jdi už pryč. Jdi se dívat na svoje videa. Můžeš mi říct, co tu ještě děláš?" odháněla trenéra padesátá hráčka světa.

Kisljanskij se ještě jednou snažil uklidnit situaci: „Chtěl jsem ti vysvětlit ..." Jenže větu ani nedořekl, protože Putincevová ho razantně utnula: „Jdi s tím svým úšklebkem do háje!"

Nechat vyplout negativní emoce i v tenisu občas pomůže, to ale nebyl tenhle případ. Kazaška nakonec vyfasovala od Francouzky dva kanáry.

Reklama

Související témata: