Hlavní obsah

Blbouni, rozčilovala se grandslamová vítězka. Rodačku z Moskvy v Římě vypískali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na domácí favoritku Lucii Bronzettiovou sice v úvodním kole turnaje v Říme vyzrála, ale ve věčném městě tentokrát v Rusku narozená Američanka Sofia Keninová moc dobrý dojem nezanechala. Směrem k fanouškům i rozhodčím předvedla vzteklé výlevy opepřené o sprchy sprostých slov.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Sofia Keninová v prvním kole v Říme

Článek

Tradičně emotivní publikum to z prořídlých tribun v Římě samozřejmě vítězce Australian Open z roku 2020 za její chování náležitě vrátilo zpět. Na rodačku z Moskvy pískalo a bučelo.

Vše začalo už v první sadě, kdy si Keninová po neproměněném brejkbolu šla sednout na lavičku a u umpirové sudí si stěžovala, že kvůli deštivým podmínkám je kurt příliš vlhký a nedá se na něm hrát.

Se svojí stížností ale nepochodila. Z umpiru jí bylo sděleno, že „kurt není nehratelný“, stejný verdikt následně vynesl i turnajový supervizor s tím, že zápas okamžitě přeruší, jen pokud budou podmínky zdraví nebezpečné.

Keninovou odpověď pořádně rozzuřila. „Posr*ní blbouni,“ klela nahlas. Mrštila ručníkem, vzteky vytáhla zpátky raketu a šla pokračovat v zápase. Ten nakonec vyhrála 6:3, 6:2.

Utkání ukončila Italka úderem do sítě, načež se Keninová otočila směrem k fanouškům a zařvala: „Jděte do prd*le.“

Související témata: