Hlavní obsah

Bouzková - Sorribesová 6:4, 6:1Bouzková vyřadila obhájkyni a je v Guadalajaře v semifinále

Aktualizováno

Marie Bouzková porazila na tenisovém turnaji v Guadalajaře španělskou obhájkyni titulu Saru Soribesovou 6:4, 6:1 a postoupila do semifinále. Další soupeřkou 96. hráčky světa bude Číňanka Wang Čchiang. V repríze letošního finále Australian Open tahal znovu za delší konec Rafael Nadal, jenž porazil novou světovou jedničku, Rusa Daniila Medveděva 6:3, 6:3.

Foto: Refugio Ruiz, ČTK/AP

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji v mexické Guadajalaře.

Článek

Bouzková postoupila v Guadalajaře do semifinále potřetí za sebou. V roce 2019 při premiéře turnaje došla až do finále, kde podlehla Rusce Veronice Kuděrmětovové, vloni ji vyřadila právě Sorribesová, jež pak získala první titul v kariéře. Česká tenistka zatím na turnajovou trofej čeká, dnes bude usilovat o postup do třetího finále v kariéře.

Čtvrtfinálový duel proti světové dvaatřicítce Sorribesové začala Bouzková prohraným podáním a ztrátou 0:3, ale soupeřce oplatila stejnou mincí, za stavu 4:4 jí vzala servis podruhé a v následujícím vyrovnaném gamu po dvou odvrácených brejkbolech proměnila první setbol. Ve druhé sadě nedovolila Španělce ani jednou potvrdit podání, byť šlo s výjimkou toho posledního vždy o velmi vyrovnané gamy, a sama zaváhala jen jednou za stavu 1:0. Vítězství zpečetila po hodině a tři čtvrtě při prvním mečbolu.

V repríze finále z Australian Open uspěl znovu Španěl

Pětatřicetiletý Nadal proti o devět let mladšímu soupeři ani jednou neztratil servis. První sadu rozhodl jeho jediný úspěšný brejk, ve druhé sebral Medveděvovi podání v první a poslední hře. Mezitím Nadal dvakrát v maratonských gamech uhájil servis s vypětím všech sil a odvrátil v nich dohromady jedenáct brejkbolů, jinak ale žádným dalším za celý zápas nečelil.

"Daniil hrál ve druhém setu opravdu agresivně, hrál dropy, vítězné údery... Bylo to velmi těžké a měl jsem trochu štěstí, že jsem ten set vyhrál, protože on měl spoustu šancí," řekl Nadal, který vyhrál i 14. zápas v tomto roce a pokračuje v nejlepším vstupu do sezony v kariéře. "Je skvělé vyhrát nad světovou jedničkou a fajn být ve finále," dodal vítěz turnaje z let 2005, 2013 a 2020.

Foto: Eduardo Verdugo, ČTK/AP

Rafael Nadal se raduje z vítězství v semifinále turnaje ATP v Acapulcu nad Daniilem Medveděvem.

Bez ohledu na porážku Medveděv v pondělí vystřídá v čele žebříčku Srba Novaka Djokoviče, kterého na souběžném turnaji v Dubaji senzačně vyřadil už ve čtvrtfinále Jiří Veselý.

Tenisový turnaj žen v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 239.477 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bouzková (ČR) - Sorribesová (3-Šp.) 6:4, 6:1
Stephensová (6-USA) - Gavrilovová-Savilleová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:2
Kalinská (Rus.) - Osoriová (4-Kol.) 6:4, 6:1
Tenisový turnaj mužů v Acapulcu (tvrdý povrch, dotace 1,678.065 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (4-Šp.) - Medveděv (1-Rus.) 6:3, 6:3
Norrie (6-Brit.) - Tsitsipas (3-Řec.) 6:4, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Santiagu de Chile (antuka, dotace 546.340 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Martínez (4-Šp.) - Hanfmann 6:2, 6:2,
Tabilo (Chile) - Kecmanovič (6-Srb.) 6:1, 6:4

Reklama

Související témata: