Hlavní obsah

Bravo! Siniaková získala třetí deblový titul v sezoně

Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková získala v této sezoně třetí titul ze čtyřhry. Světová deblová čtyřka porazila s Australankou Storm Sandersovou ve finále turnaje v Berlíně francouzsko-švýcarskou dvojici Alizé Cornetová, Jil Teichmannová 6:4, 6:3. Rodačka z Hradce Králové vybojovala celkově 16. trofej na okruhu WTA. Marie Bouzková prohrála v 1. kole na trávě v Eastbourne dobře rozehraný zápas se Shelby Rogersovou, Američance podlehla 6:3, 3:6, 4:6. Na stejné akci vypadla i Tereza Martincová, když nestačila na domácí Katie Boulterovou a prohrála s ní 5:7, 6:7.

Foto: @TheFirstServeAU, Twitter

Kateřina Siniaková (vpravo) s parťačkou Storm Sandersovou na turnaji v Berlíně.

Článek

Šestadvacetiletá Siniaková s o rok starší Sandersovou potvrdily na berlínské trávě roli nasazených jedniček a triumfovaly na prvním společném turnaji. Česká tenistka hraje čtyřhru hlavně s krajankou Barborou Krejčíkovou, ta ale v Berlíně chyběla.

Česko-australský pár v duelu s nenasazenými soupeřkami ztratil jen jednou servis, naopak proměnil čtyři brejkboly. Po hodině a 11 minutách využily Siniaková se Sandersovou druhý mečbol.

Bývalá světová jednička v deblu Siniaková vyhrála v této sezoně po boku Krejčíkové grandslamové Australian Open, předtím také v lednu triumfovala s Bernardou Peraovou na turnaji v Melbourne. Sandersová získala čtvrtý deblový titul v kariéře a druhý v této sezoně.

Titul ve dvouhře získala turnajová jednička Ons Džabúrová z Tuniska, které cestu za třetím úspěchem na okruhu WTA usnadnily zdravotní problémy Belindy Bencicové. Švýcarská olympijská vítězka finále za stavu 6:3 a 2:1 pro soupeřku vzdala kvůli zranění kotníku.

Šestnáctiletá Bejlek ovládla turnaj ITF v České Lípě

Šestnáctiletá tenistka Sára Bejlek zvítězila na turnaji ITF v České Lípě a slaví svůj třetí titul z dvouhry v kariéře. Vítězka letošní juniorky Roland Garros ve čtyřhře a semifinalistka ze singlu porazila v dnešním finále o jedenáct let starší Jesiku Malečkovou dvakrát 6:4.

Talentovaná hráčka z Hrušovan nad Jevišovkou, které patří v žebříčku WTA 269. místo, získala na turnajích kategorie ITF druhý titul za sebou. V květnu uspěla Bejlek také v Santa Margharitě, poprvé triumfovala vloni v Olomouci. Ve finále antukového turnaje v České Lípě s dotací 60 tisíc dolarů prolomila čtyřikrát soupeřčin servis, sama přišla jen o dvě podání.

O dvacet příček výše postavená Malečková nevyužila možnost získat první letošní triumf a jedenáctý celkově.

Hurkacz v Halle porazil světovou jedničku

Polák Hubert Hurkacz vyhrál turnaj na trávě v Halle. Světovou jedničku Daniila Medveděva z Ruska v dnešním finále porazil 6:1, 6:4 a získal pátý titul v kariéře.

Pětadvacetiletý Hurkacz měl od začátku zápasu navrch a nakonec Medveděva zdolal i ve druhém letošním vzájemném utkání. Celkovou bilanci s ruským soupeřem si vylepšil na tři výhry a dvě porážky.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Polák Hubert Hurkacz s trofejí pro vítěze turnaje v Halle.

Dvanáctý hráč světa Hurkacz si připsal první letošní titul, pátý v kariéře a udržel stoprocentní finálovou bilanci. Naopak Medveděv prohrál páté finále za sebou, naposledy neuspěl minulý týden na trávě v Hertogenboschi s nizozemským outsiderem Timem van Rijthovenem.

Berrettini obhájil titul v Queen's Clubu

Ital Matteo Berrettini obhájil titul na trávě v Queen's Clubu. Ve finále v Londýně porazil Srba Filipa Krajinoviče za hodinu a půl 7:5, 6:4 a navázal na triumf z minulého týdne ve Stuttgartu. Svou sbírku úspěchů z okruhu ATP rozšířil na sedm titulů, na travnatém povrchu zvítězil počtvrté.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Ital Matteo Berrettini nenašel na trávě v Queen's Clubu přemožitele.

Šestadvacetiletý Berrettini, jenž se minulý týden ve Stuttgartu vrátil na kurty po březnovém zranění ruky, tak před Wimbledonem potvrdil, že je stoprocentně připraven na obhajobu loňské finálové účasti v All England Clubu. Vítěznou sérii dnes prodloužil na devět zápasů, z posledních 21 utkání na trávě jich vyhrál 20. Poslední porážku utrpěl vloni právě ve finále Wimbledonu od Novaka Djokoviče.

Haddadová Maiaová má titul i z trávy v Birminghamu

Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová vyhrála po turnaji v Nottinghamu titul i na trávě v Birminghamu a ve dvou týdnech získala první dvě trofeje v kariéře. Číňanka Čang Šuaj, s níž minulý týden v Nottinghamu triumfovala i ve čtyřhře, finále za stavu 4:5 vzdala.

Foto: Carl Recine, Reuters

Beatriz Haddadová Maiaová, vítězka turnaje v Birminghamu.

Obě finalistky musely v neděli odehrát i semifinálové duely, které se v sobotu kvůli dešti nemohly uskutečnit. Čang Šuaj navíc v sobotu absolvovala semifinále čtyřhry s Elise Mertensovou přeložené na tvrdý povrch do haly, další zápas už nezvládla. "Asi už jsem moc stará," snažila se v rozhovoru na kurtu třiatřicetiletá Číňanka své vyčerpání zlehčit.

Šestadvacetiletá Haddadová Maiaová, jež v úvodním kole vyřadila Petru Kvitovou, v semifinále získala skalp druhé nasazené Simony Halepové. Bývalou světovou jedničku porazila za dvě hodiny a 16 minut 6:3, 2:6, 6:4. Čang Šuaj absolvovala s další Rumunkou Soranou Cirsteaovou rovněž více než dvouhodinovou třísetovou bitvu.

Tunisanka Ons Džabúrová vyhrála turnaj v Berlíně. Její soupeřka Belinda Bencicová finále za nepříznivého stavu 3:6 a 1:2 vzdala kvůli zranění.

Dva krachy v Eastbourne

Třiadvacetiletá Bouzková se na kurty vrátila poprvé od Roland Garros. Na pařížském antukovém grandslamu musela před druhým kolem odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Proti Rogersové dnes získala za 43 minut úvodní set, další dva ale ztratila a Američanka po téměř dvou a půl hodinách boje proměnila první mečbol.

Martincové se ani tentokrát nepodařilo navázat na semifinálovou účast z Nottinghamu, kde souboj o finále vzdala kvůli potížím s kolenem. Stejně jako před týdnem v Birminghamu skončila hned po prvním duelu.

BERLÍN (tráva, dotace 757 900 dolarů):
Dvouhra - finále:
Džabúrová (1-Tun.) - Bencicová (8-Švýc.) 6:3, 2:1 skreč
Čtyřhra - finále:
Siniaková, Sandersová (1-ČR/Austr.) - Cornetová, Teichmannová (Fr./Švýc.) 6:4, 6:3
HALLE (tráva, dotace 2 275 275 eur):
Dvouhra - finále:
Hurkacz (5-Pol.) - Medveděv (1-Rus.) 6:1, 6:4
Dvouhra - finále:
Hurkacz (5-Pol.) - Medveděv (1-Rus.) 6:1, 6:4
Čtyřhra - finále:
Granollers, Zeballos (1-Šp./Arg.) - Venus, Pütz (3-N. Zél./Něm.) 6:4, 6:7 (5:7), 14:12
LONDÝN (tráva, dotace 2 134 520 eur):
Dvouhra - finále:
Berrettini (2-It.) - Krajinovič (Srb.) 7:5, 6:4
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (2-Chorv.) - Heliovaara, Glasspool (Fin./Brit.) 3:6, 7:6 (7:3), 10:6
BIRMINGHAM (tráva, dotace 251 750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Haddadová Maiaová (Braz.) - Halepová (2-Rum.) 6:3, 2:6, 6:4
Čang Šuaj (8-Čína) - Cirsteaová (6-Rum.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:5)
Finále:
Haddadová Maiaová - Čang Šuaj 5:4 skreč
Čtyřhra - finále:
L. Kičenoková, Ostapenková (Ukr./Lot.) - Čang Šuaj, Mertens (1-Čína/Belg.) bez boje.
ČESKÁ LÍPA (ITF, antuka, dotace 60 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bejlek (12-ČR) - Malečková (10-ČR) 6:4, 6:4
EASTBOURNE (tráva):
Ženy (dotace 757.900 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Linetteová (Pol.) - Koviničová (Č. Hora) 7:6 (7:1), 6:1
Kanepiová (Est.) - Párrizasová (Šp.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4
Sorribesová (Šp.) - P. Udvardyová (Maď.) 6:3, 6:0
Kosťuková (Ukr.) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 6:1
Frechová (Pol.) - Čeng Čchin-wen (Čína) 6:3, 6:0
Rogersová (USA) - Bouzková (ČR) 3:6, 6:3, 6:4
Boulterová (Brit.) - Martincová (ČR) 7:5, 7:6 (7:5)
Davisová (USA) - Ruseová (Rum.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Krejčíková, Šibaharaová (1-ČR/Jap.) - Guarachiová, Klepačová (Chile/Slovin.) 6:3, 6:4.
BAD HOMBURG (tráva, dotace 203.024 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kasatkinová (1-Rus.) - Petkovicová (Něm.) 6:1, 6:2
Rachimovová (Rus.) - Samsonovová (8-Rus.) 7:6 (8:6), 6:4
Bronzettiová (It.) - Juvanová (Slovin.) 4:6, 7:5, 2:0 skreč,
Garciaová (Fr.) - Sasnovičová (Běl.) 2:6, 6:3, 6:4
Zidanšeková (Slovin.) - Hatouková (Běl.) 2:6, 6:1, 6:4
Swanová (Brit.) - Stephensová (USA) 2:6, 6:4, 6:2
Liová (USA) - Bondárová (Maď.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:1
PALMA DE MALLORCA (tráva, dotace 951.745 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Molčan (SR) - Kecmanovič (7-Srb.) 7:5, 6:4
McDonald (USA) - J. Sousa (Portug.) 4:6, 7:5, 6:1
Karacev (Rus.) - Munar (Šp.) 3:6, 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: