Hlavní obsah

Těžká skupina? Tady už není z čeho vybírat. Vondroušová se na Turnaji mistryň chystá na Polku Šwiatekovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tenistka Markéta Vondroušová se připravuje na premiérový start na Turnaji mistryň, po zdravotních potížích s loktem se již cítí fit. Wimbledonská vítězka vstoupí do soutěže v pondělí od 23:00 SEČ proti čtyřnásobné grandslamové šampionce Polce Ize Šwiatekové, v základní skupině Chetumal se utká také s Američankou Cori Gauffovou a Tunisankou Uns Džábirovou. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport popsala hektické přípravy turnaje či specifický vítr v dějišti.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Marketa Vondrousova, of the Czech Republic, returns to Peyton Stearns, of the United States, during the fourth round of the U.S. Open tennis championships, Monday, Sept. 4, 2023, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)

Článek

„Tady už nebylo z čeho vybírat,“ řekla Vondroušová Radiožurnálu ke složení základní skupiny, z níž postoupí do semifinále dvě tenistky. „Tady už je těžké všechno, takže jsem neměla žádné přání. Čekala jsem jen, jak se to rozlosuje. Všechny zápasy jsou extrémně těžké,“ doplnila čtyřiadvacetiletá hráčka.

Světová šestka Vondroušová zahájí prestižní turnaj až v druhém hracím dnu. Na úvod vyzve Šwiatekovou, s níž má dosud pasivní bilanci 0:2. Letos s ní prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati 6:7, 1:6. „Na úvod je to jeden z nejtěžších zápasů, co mohl být. Zase se ale snad hezky rozehraju. Všechny zápasy jsou tu strašně těžké a člověk si fakt nevybere. Neřeším to. Jsem ráda, že je kurt ready, a doufám, že si hezky zahrajeme,“ uvedla Vondroušová.

Rodačka ze Sokolova sehrála od zářijového US Open pouze jeden zápas. Zúčastnila se na začátku října turnaje v Pekingu, kde prohrála hned v 1. kole s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou. „Měla jsem trochu problémy s loktem. Řešila jsem to. Letěla jsem ještě do Číny kvůli tomu Masters, ale jakmile jsem se tam dostala, nechtěla jsem už riskovat. Teď už je to docela dobré, tak si to užívám. Nevím, jestli jsem plná sil, ale snažím se,“ podotkla s úsměvem Vondroušová.

Mexický Cancún se jí jako dějiště líbí. Také jí se ale dotkly hektické přípravy. Organizátoři dokončovali výstavbu kurtu a zázemí na poslední chvíli. „Asi jsem si říkala, že to nějak stihnout musí. To by bylo hodně blbé. Budeme na tom centru hrát málo. Já hraju až v pondělí, takže si na tom trochu zahraju, ale ten čas je fakt malý,“ uvedla Vondroušová.

Turnajová sedmička sdílela na Instagramu koláž, kde je s ostatními tenistkami v montérkách. Také ona se v minulých dnech nouzově připravovala na kurtech, které patří k hotelu. „Říkali nám, že by to mělo být připravené od čtvrtka, pak to posunuli na pátek, pak na sobotu. Kurt ještě není úplně suchý, trochu to lepí. Je to tak, jak to je,“ líčila. Dalším specifikem v přímořském letovisku je i silný vítr. „Na hotelu na kurtech je to fakt uragán. Tam se trénuje fakt těžko. Jsou to trochu bojové podmínky,“ podotkla Vondroušová.

Česká tenistka přesto organizátory ocenila. „Dělají, co můžou. Před dvěma dny to bylo ještě šílený a nebylo to vůbec ready. Alespoň to postoupilo a dnes jsme si zahrály. Hotel je skvělý a vše okolo také. Akorát ten centr nebyl ready, tak to bylo těžké. Ale ti lidé se snaží,“ dodala Vondroušová.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová