Hlavní obsah

Bývalá světová jednička Muguruzaová ohlásila konec kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska ohlásila ve 30 letech konec tenisové kariéry. Šampionka Roland Garros a Wimbledonu nehrála od loňského února a nyní se na tiskové konferenci oficiálně rozloučila.

Foto: Profimedia.cz

Garbiňe Muguruzaová ze Španělska na archivním snímku

Článek

„Došla jsem daleko. Splnila jsem si mnoho snů, které jsem měla jako dítě. Můj příběh byl úžasný, byla to dlouhá a úspěšná kariéra,“ řekla Muruguzaová. Podle ní nastal čas, aby odešla do důchodu. „Slovo důchodce zní velmi silně, protože je mi pořád jen 30 let, ale už je to 25 let, co hraju tenis,“ dodala.

Rodačka z Venezuely získala na okruhu WTA deset titulů ve dvouhře a pět ve čtyřhře. V roce 2016 vybojovala na Roland Garros premiérovou grandslamovou trofej po finálovém vítězství nad americkou hvězdou Serenou Williamsovou. O rok později přidala druhou ve Wimbledonu, kde ve finále porazila Venus Williamsovou, a ve stejné sezoně se dostala i do čela světového žebříčku. V roce 2021 ovládla i Turnaj mistryň.

Reklama

Související témata:
  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.