Hlavní obsah

Murray - Tiafoe 7:6, 6:7, 7:6Bývalá světová jednička ovládla nejdelší zápas letošní sezony

Antverpy
Aktualizováno

Andy Murray s Francesem Tiafoem sehráli v prvním kole halového tenisového turnaje v Antverpách nejdelší letošní zápas na dva vítězné sety na ATP Tour. Bývalý první hráč světa Murray v tie-breakové bitvě zvítězil 7:6, 6:7, 7:6 po třech hodinách a 45 minutách a popáté za sebou zvládl na turnajích přejít první kolo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Murray porazil v Antverpách TiafoeaVideo: sntv

 
Článek

"Myslím, že to je poprvé v kariéře, co jsem hrál zápas s výsledkem 7:6, 6:7, 7:6. Rozhodně je to s výrazným náskokem moje nejdelší utkání na tři sety. Jsem teď unavený, byla to neuvěřitelná bitva," řekl Murray po úterním večerním duelu.

Murray s Tiafoem překonali o sedm minut dosavadní nejdelší zápas sezony z finále antukového turnaje v Barceloně, v němž se 3:38 hodiny přetahovali Rafael Nadal a Stefanos Tsitsipas.

V závěrečném tie-breaku odvrátil čtyřiatřicetiletý Murray o jedenáct let mladšímu Tiafoeovi dva mečboly. Sám proměnil druhou příležitost k ukončení zápasu bekhendovým kraťasem, který sice Američan doběhl, ale nedostal míček přes síť.

Naváže Murray na titul z roku 2019?

"Mé tělo už je staré. Nevadí mi dlouhé zápasy, ale tohle je úplně jiná úroveň," komentoval délku utkání Murray, jehož kariéru v posledních letech ovlivňují problémy s kyčlí. "Báječný zápas, úžasná atmosféra, je skvělé zase hrát před diváky," dodal trojnásobný grandslamový a dvojnásobný olympijský šampion.

V Antverpách před dvěma lety Murray získal zatím poslední 46. titul v kariéře. Jeho dalším soupeřem na European Open bude druhý nasazený Diego Schwartzman z Argentiny.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 584.125 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Harris (7-JAR) - Bergs (Belg.) 7:6 (7:4), 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.