Hlavní obsah

Bývalá světová šestka se chystá ukončit kariéru. Je čas začít dělat jiné věci, říká

Barcelona/Praha

Ještě jedna sezona a pak pověsí raketu na hřebík. Bývalá světová šestka oznámila, že plánuje odchod do důchodu. Carla Suárezová Navarrová si podle svých slov uvědomila, že nastává čas se začít také věnovat jiným věcem než tenisu. „Moje cíle budou stále vysoké,“ varuje španělská tenistka své soupeřky, že v poslední sezoně bude chtít uspět.

Foto: Sport.cz

Carla Suárezová Navarrová plánuje odchod do důchodu.

Článek

Dokázala porazit bývalé světové jedničky Venus Williamsovou, Marii Šarapovovou, Garbiňe Muguruzaovou či Angelique Kerberovou. Ve světovém žebříčku jí patřilo šesté místo. Teď se však její kariéra pomalu blíží ke konci. Carla Suárezová Navarrová na tiskové konferenci v Barceloně oznámila, že po příští sezoně hodlá ukončit kariéru.

„Sezona 2020 bude mou poslední na profesionálním okruhu,“ citoval web WTA španělskou hráčku. „Tenis byl součástí mého života. Dal mi ohromnou radost a nemůžu být více vděčná za okamžiky, které jsem mohla prožít. Nyní jsem si ale uvědomila, že nastává čas tuto krásnou kapitolu uzavřít a začít si užívat další věci. Mám už jiné priority,“ uvedla dál Suárezová Navarrová s tím, že na svou poslední sezonu se ale pořádně připraví.

Chce totiž z kurtů odcházet se vztyčenou hlavou. „Na sezonu se těším a přistoupím k ní stejně profesionálně jako k těm předešlým. Absolvuji kvalitní přípravu a mám v plánu hrát celý rok. Moje cíle budou stejně vysoké jako vždy. Chci být na poslední část svého snažení hrdá. Chci se pokusit dostat zpátky mezi nejlepších deset,“ prohlásila pětapadesátá hráčka světa.

Suárezová Navarrová získala během své kariéry na okruhu WTA dva tituly. V roce 2014 ovládla turnaj v Oeiras a o dva roky později vyhrála v Dauhá. Na grandslamech se dostala nejdále do čtvrtfinále, to si na nich zahrála sedmkrát. Ve čtyřhře pak získala tři tituly, všechny po boku své krajanky Garbiňe Muguruzaové, se kterou reprezentovala i ve Fed Cupu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík