Hlavní obsah

Bývalá tenistka Dokicová přiznala, že po rozchodu pomýšlela na sebevraždu

Bývalá australská tenistka Jelena Dokicová přiznala, že v dubnu málem spáchala sebevraždu. O ukončení života prý vážně uvažovala po rozchodu s dlouholetým partnerem a o svou zkušenost se rozhodla na sociálních sítích podělit, aby podpořila ty, kteří se s podobnými problémy potýkají.

Foto: Sport.cz

Jelena Dokicová

Článek

"Skoro jsem skočila z balkonu ve 26. patře, málem jsem ukončila svůj život. Nikdy nezapomenu na ten den, všechno bylo zamračené, všechno bylo černé, bez zvuku, bez světla, nic nedávalo smysl," napsala devětatřicetiletá rodačka z Osijeku na instagramu. Toužila prý jen po tom, aby už "všechen smutek a bolest z rozchodu zmizely". "Dokázala jsem se z té situace dostat, vlastně ani nevím, jak jsem se tam ocitla," dodala.

Někdejší světová čtyřka by nyní ráda, aby sdílením svého příběhu pomohla ostatním. "Posledních šest měsíců bylo těžkých, slzy mi tekly kdykoliv a kdekoliv," uvedla k období od lednového ukončení vztahu po 18 letech. "Napsat tohle není lehké, ale dělám to, protože vím, že nejsem jediná, kdo se trápí. Vězte, že v tom nejste sami," dodala Dokicová, jež kariéru ukončila už v roce 2014. Nyní pracuje jako tenisová konzultantka pro australské televizní stanice.

Těžké situace zažívala už během kariéry. Kvůli psychickému týrání ze strany autoritářského otce a trenéra Damira se potýkala s depresemi.

Reklama