Hlavní obsah

Bývalý vítěz tenisového US Open ukončil spolupráci s trenérem

Rakouský tenista Dominic Thiem ukončil spolupráci s trenérem Nicolásem Massúem. Vítěz US Open z roku 2020 a někdejší třetí hráč světového žebříčku to oznámil na instagramu. S bývalým chilským tenistou se připravoval od roku 2019 a pod jeho vedením si zahrál i finále Australian Open a French Open a vedle newyorského grandslamu ovládl i prestižní Masters v Indian Wells.

Foto: Sport.cz

Rakouský tenista Dominic Thiem nepodporuje návrh na finanční pomoc hůře postaveným hráčům v žebříčku v době koronavirové pandemie.

Článek

"Byla to neuvěřitelná cesta a byli jsme skvělý tým, ale bohužel všechno jednou skončí a tenhle konec nastal nyní," uvedl Thiem. Jeho bratr a manažer Moritz vysvětlil, že nastal čas udělat nějakou změnu a shodli se na tom hráč i trenér. "Nový impulz je určitě dobrá věc a doufejme, že mu to pomůže. Obzvlášť v této fázi," citovala Moritze Thiema agentura APA.

Devětadvacetiletý Dominic Thiem po zranění zápěstí v roce 2021 postupně spadl až do čtvrté stovky žebříčku a dosud hledá cestu zpět mezi absolutní elitu. Na začátku letošního roku se vrátil alespoň do první stovky, ale aktuálně z ní opět vypadl, poté co na čtyřech turnajích za sebou vypadl v prvním kole, než v tomto týdnu postoupil do čtvrtfinále v Estorilu. V nadcházejícím týdnu bude Thiem díky divoké kartě startovat na antukovém Masters v Monte Carlu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.