Hlavní obsah

Muguruzaová - Vondroušová 6:1, 6:0Česká finalistka Roland Garros si v semifinále neškrtla. Uhrála jediný game!

Tenistka Markéta Vondroušová si finále Yarra Valley Classic v Melbourne nezahraje. Česká hráčka prohrála v semifinále s turnajovou šestkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska jasně 1:6 a 0:6 za pětapadesát minut. O kolo dříve, tedy ve čtvrtfinále, vypadla Barbora Krejčíková, která nestačila na Američanku Bradyovou po setech 6:7, 4:6. Do finále se pětadvacetiletá brněnská rodačka dostala alespoň ve čtyřhře, kde společně s Kateřinou Siniakovou zdolaly pár Buzarnescuová, Cornetová 2:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Markéta Vondroušová uhrála v semifinále v Melbourne jediný gameVideo: sntv

 
Článek

Osmá nasazená Vondroušová na Muguruzaovou v prvním vzájemné utkání nestačila. Jediný game uhrála za stavu 0:3 v prvním setu. Při podání Španělky získala v duelu jen osm bodů a pod tlakem udělala 22 nevynucených chyb.

Muguruzaová se ve finále utká se světovou jedničkou Ashley Bartyovou. Australanka měla semifinále hrát s americkou hvězdou Serenou Williamsovou, ta se ale po čtvrtfinále odhlásila kvůli zranění pravého ramene.

Druhé překvapení v řadě Češka nezpůsobila

Šestašedesátá hráčka světa Krejčíková po předchozím vítězství nad Jelenou Rybakinovou z Ruska na další žebříčkovou favoritu těsně nestačila. Za celý zápas ztratila jen jednou podání, soupeřka ale byla na servisu stoprocentní.

První set rozhodl tie-break, ve kterém Krejčíková vedla 5:4 a šla podávat, ale už nezískala ani bod. Zápas se zlomil v páté hře druhé sady, kdy česká hráčka při svém podání pustila Američanku do vedení 40:0 a obrat se jí už nezdařil. Byl to Bradyové jediný využitý brejkbol v zápase z dvanácti, Krejčíková nevyužila pět příležitostí, přičemž všechny měla v prvním setu. V závěru odvrátila světové čtyřiadvacítce dva mečboly, ale po třetím kapitulovala a první vzájemný zápas prohrála.

Na turnaji Grampians Trophy, jenž byl narychlo zorganizován pro tenistky, které musely po příletu do Austrálie do přísné izolace bez možnosti tréninku, se už odehrají jen semifinálové duely. WTA oznámila, že kvůli nabitému programu a blížícímu se Australian Open se o titul v neděli hrát nebude a obě vítězky semifinále obdrží shodné body a prize money pro finalistky.

Získají K+S šestý turnajový vavřín?

O deblový titul v Gippsland Trophy si zahraje český pár Krejčíková se Siniakovou proti druhému nasazenému tchaj-wanskému páru Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching. České vítězky grandslamových turnajů French Open a Wimbledonu z roku 2018 se pokusí navázat na zatím poslední společný triumf z Šen-čenu, kde vloni v lednu úspěšně zahájily sezonu. Sinikaová má v deblu celkem na kontě osm turnajových prvenství, Krejčíková šest.

Tenisový turnaj mužů Great Ocean Road Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 382.575 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sinner (4-It.) - Chačanov (2-Rus.) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:4)
Travaglia (It.) - Monteiro (Braz.) 6:3, 6:4
Tenisový turnaj mužů Murray River Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 320.775 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Evans (8-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:2,
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Moutet (Fr.) 6:1, 6:2.
Tenisový turnaj žen Yarra Valley Classic v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 442.020 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Muguruzaová (6-Šp.) - Vondroušová (8-ČR) 6:1, 6:0
Tenisový turnaj žen Grampians Trophy v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 235.820 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bradyová (7-USA) - Krejčíková (ČR) 7:6 (7:5), 6:4
Kontaveitová (6-Est.) - Azarenková (3-Běl.) bez boje
Sakkariová (5-Řec.) - Kerberová (8-Něm.) 6:4, 6:2
Liová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:1
Tenisový turnaj žen Gippsland Trophy v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 447.620 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Mertensová (7-Belg.) - Ósakaová (2-Jap.) bez boje
Kanepiová (Est.) - Alexandrovová (9-Rus.) 6:3, 7:6 (8:6).
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Buzarnescuová, Cornetová (Rum./Fr.) 7:5, 6:2.

Reklama