Hlavní obsah

Chorvat Ančič hvězdou ostravského tenisového challengeru

OSTRAVA

Chorvatský tenista Mario Ančič bude patřit k hvězdám challengeru v Ostravě. Bývalý sedmý hráč světa, který se vrací na turnaje po dvouletých lapáliích s mononukleózou, dostal od pořadatelů dubnové akce nazvané Prosperita Open divokou kartu.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images

Mario Ančič

Článek

"Je to pravda, podepsali jsme smlouvu s jeho manažerem. Dostane divokou kartu a myslím, že to je dobré. Je super tady mít takového hráče," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček .

Pětadvacetiletý Ančič byl sedmý na světě před čtyřmi lety. Po výhře nad Rogerem Federerem ve Wimbledonu 2002 si vysloužil přezdívku Super Mario a v roce 2005 pomohl Chorvatsku vyhrát Davisův pohár. Na začátku roku 2007 ale prodělal mononukleózu a od té doby pořádně nehrál.

Až nyní se zdá, že je v pořádku. Minulý týden se představil na turnaji v Indian Wells a prohrál v třetím kole s Rafaelem Nadalem. Ve světovém žebříčku dvouhry je rodák ze Splitu momentálně až na 441. místě.

Prosperita Open se uskuteční od 26. dubna do 2. května s dotací 42.500 eur na antuce v areálu SC Ostrava v Komenského sadech. Titul loni získal Jan Hájek, ale jeho start zatím není jistý.

Loni do Ostravy přijel jako hvězda Marcos Baghdatis. Kypřan, který minulý týden v Indian Wells porazil Federera, tehdy ale vypadl hned v prvním kole. "Věřím, že Ančič vydrží v soutěži déle," dodal Roubíček.

Reklama

Související témata: