Hlavní obsah

Chystá se Serena Williamsová do sportovního důchodu? Vidí prý světlo na konci tunelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na turnaji v Torontu se po více jak roce mohla konečně opět radovat z výhry ve dvouhře, přesto fanoušky znepokojila myšlenkami na sportovní důchod. Serena Williamsová prý vidí světlo na konci tunelu, které pro ni představuje svobodu. „Nemůžu se dočkat, až se k tomu světlu dostanu,“ řekla po zápase se Španělkou Parrizasovou-Diazovou, kterou v úvodním kole porazila 6:3 a 6:4.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Serena Williamsová vstoupila do turnaje v Torontu vítězně, přesto už se těší do sportovního důchodu.

Článek

Serena Williamsová se letos poprvé představila ve dvouhře na Wimbledonu, kde si před rokem v zápase prvního kola se Sasnovičovou způsobila zranění, které ji na rok postavilo mimo hru. Letos však znovu v Londýně skončila hned v úvodním kole, když podlehla Francouzce Tanové.

Na turnaji v Torontu si tak proti Španělce připsala první výhru ve dvouhře po dlouhých 430 dnech. V parném dni prokázala působivou odolnost a výdrž, v její hře se objevily záblesky „staré Sereny" zvláště v silném podání a forhendu, přesto Američanka po zápase naznačila, že její konec na kurtech se blíží.

„Myslím, že na konci tunelu je světlo. Blížím se ke světlu," opakovala po postupu do druhého kola Williamsová, která na konci září oslaví 41. narozeniny. Na dotaz, co myslí tím světlem, odpověděla jasně. „Svoboda. V poslední době to pro mě bylo to pravé. Nemůžu se dočkat, až se k tomu světlu dostanu a projdu jím," pokračovala třiadvacetinásobná grandslamová šampionka.

Rok volna, který mohla trávit se svou rodinou a věnovat se své malé dcerce Olympii, po letech tvrdé dřiny ji tedy přišel vhod a těší se, až se rodinnému život bude moci věnovat naplno. „Miluju hraní, je to úžasné, ale víte, nemůžu to dělat věčně," uvědomuje si, že v současnosti jsou na výsluní hráčky už minimálně o dvacet let mladší.

Ve druhém kole Williamsová narazí na vítězku duelu mezi švýcarskou olympijskou šampionkou Belindou Bencicovou a úspěšnou českou kvalifikantkou Terezou Martincovou.

Reklama