Hlavní obsah

Čtrnáct turnajů, čtrnáct vítězek. Tenistky mění historii WTA

Miami/Praha

Takovou rozmanitost ženský tenis ještě nezažil. Letos odehraných čtrnáct turnajů mělo totiž pokaždé jinou vítězku. Mezi nimi jsou i dvě Češky. Ty se radovaly z titulů hned na začátku roku. V Brisbane nenašla přemožitelku Karolína Plíšková a v Sydney pak slavila Petra Kvitová.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková vyhrála turnaj v Brisbane.

Článek

To tu ještě nebylo. Na okruhu WTA bylo letos zatím odehráno čtrnáct turnajů a na každém zvítězila jiná hráčka. Ženský profesionální tenis takovou rozmanitost doposud ve své historii nezažil. Několik akcí ovládly zkušené hráčky, na zbylých překvapily svými výkony a výhrami teenagerky. Na dvou turnajích se radovaly také Češky Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Plíšková získala svůj dvanáctý titul hned na úvodním turnaji sezony v Brisbane, kde ve finále porazila Ukrajinku Lesju Curenkovou 4:6, 7:5 a 6:2. O druhý titul v sezoně pak bojovala uplynulou sobotu v Miami, kde však nestačila na Australanku Ashleigh Bartyovou a prohrála s ní 6:7 a 3:6.

Kvitová letos mohla získat tituly už tři, avšak svou sbírku rozšířila jen o jeden, když na začátku ledna ovládla turnaj v Sydney. O další svedla ohromný boj s Japonkou Naomi Ósakaovou ve finále Australian Open a nevyhrála ani v Dubaji, kde ji přehrála Švýcarka Belinda Bencicová.

Hodně slyšet bylo i talentované Markétě Vondroušové, která se do finále dostala na turnaji v Budapešti. Po třísetové bitvě ale titul brala její zkušenější soupeřka Belgičanka Alison Van Uytvancková. Asi o největší překvapení dosavadního průběhu sezony se postarala osmnáctiletá Kanaďanka Bianca Andreescuová, která jako držitelka divoké karty ovládla turnaj v Indian Wells.

Přehled vítězek turnajů WTA
BrisbaneKarolína Plíšková
Šen-čenAryna Sabalenková
AucklandJulia Görgesová
SydneyPetra Kvitová
HobartSofia Keninová
Australian OpenNaomi Ósakaová
PetrohradKiki Bertensová
Hua HinDajana Jastremská
DauháElise Mertensová
DubajBelinda Bencicová
BudapešťAlison Van Uytvancková
AcapulcoWang Ja-fan
Indian WellsBianca Andreescuová
MiamiAshleigh Bartyová

Reklama