Hlavní obsah

Další česká tenisová senzace. Mladičká Valentová ovládla třetí turnaj v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve před necelým měsícem oslavila tenistka Tereza Valentová své sedmnácté narozeniny, přesto se už s přehledem zařadila do početného zástupu českých vycházejících hvězdiček. To potvrdila na podniku ITF v Říčanech, který v neděli ovládla, a získala tak třetí turnajový triumf v řadě.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Valentová ovládla turnaj v Říčanech

Článek

Naposledy Tereza Valentová gratulovala soupeřce k postupu 20. ledna, kdy padla na juniorském Australian Open. Od té doby počítá neuvěřitelnou sérii čtrnácti singlových výher v řadě, která v sobě zahrnuje tři vyhrané turnaje - dvakrát v tuniském Monastiru, a naposledy právě v Říčanech.

Ze čtrnácti soupeřek, proti kterým během zmiňovaných tří turnajů nastoupila, byly přitom jen dvě hůře postavené než Valentová. Členka pražské Sparty se tak posunula z 687. místa, kde byla na začátku února, na současnou 395. příčku. „Je to super! Posouvám se rychle, ale chci ještě výš,“ jásala po říčanské jízdě česká naděje.

Jednoznačně největším úspěchem mladičké tenistky je poslední triumf na domácím turnaji, do kterého vstupovala coby 557. hráčka, druhou nejníže postavenou tenistkou, kterou na své cestě za titulem porazila, pak byla v semifinále turecká hráčka Ozová, které patří 235. místo.

Ve finále Valentová porazila Ukrajinku Snigurovou (7:6, 6:2), které patří 135. příčka, tedy tenistku, která před dvěma lety šokovala na US Open vyřazením Simony Halepové.

„Pocity jsou neskutečné. Dostala jsem (volnou) kartu od Českého tenisového svazu, za to bych chtěla moc poděkovat. Nikdo netušil, ani já, že bych mohla vyhrát v singlu i v deblu (po boku Gabriely Knutsonové). Je to pro mě neskutečný úspěch a jsem za to moc ráda. Celý turnaj jsem si hrála uvolněně to svoje a zafungovalo to. Každá taková zkušenost se moc hodí,“ hodnotila Valentová životní úspěch v rozhovoru pro Tenisový svět.

TURNAJ V ŘÍČANECH
ZÁZESOUPEŘKANA ŽEBŘÍČKUVÝSLEDEK
FináleSnigurová (Ukr.)135.7:6, 6:2
SemifináleOzová (Tur.)235.6:3, 7:5
ČtvrtfináleSakatsumeová (Jap.)178.6:1, 6:1
2. koloMartincová (ČR)150.skreč.
1. koloLamensová (Niz.)195.3:6, 7:6, 6:3

Reklama

Související témata:
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová