Hlavní obsah

Další rána pro Federera. Jsem strašně zklamaný, smutní

Curych/Praha

Po šokujícím vyřazení ve Wimbledonu, kde mu ve čtvrtfinále Polák Hubert Hurkacz naložil dokonce potupného kanára, si dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer náladu na olympiádě v Tokiu nespraví. Na sportovním svátku v Japonsku bude totiž chybět kvůli obnovenému zranění kolena.

Foto: Toby Melville, Reuters

Švýcarský šampion Roger Federer dohrál letos ve Wimbledonu ve čtvrtfinále.

Článek

"Bohužel se opět ozvalo koleno a musím se smířit s tím, že na olympiádě v Tokiu si nezahraju. Jsem strašně zklamaný, protože to vždycky byla velká čest a jeden z vrcholů mé kariéry, když jsem reprezentoval Švýcarsko," informoval fanoušky na Twitteru Federer, který oslaví v srpnu 40. narozeniny.

Federer byl loni s pravým kolenem dvakrát na operaci a na kurty se letos vrátil po více než roční pauze. "Na trávě se potíže vrátily. Už jsem začal s rehabilitací a doufám, že se koncem léta vrátím na okruh. Švýcarskému týmu přeji hodně štěstí a budu fandit na dálku," uvedl tenista, který má z olympijských her stříbro z londýnské dvouhry a zlato se Stanem Wawrinkou ze čtyřhry v Pekingu.

V nedávno skončeném Wimbledonu vypadl Federer ve čtvrtfinále s Polákem Hubertem Hurkaczem. Začátkem června osminásobný vítěz z All England Clubu odstoupil před osmifinále z Roland Garros, aby si dopřál odpočinek a mohl se důkladně připravit na londýnský grandslam. Od březnového návratu letos odehrál Federer jen pět turnajů a jeho nejlepším výsledkem je čtvrtfinále.

Na LOH v Tokiu nebude hrát ani jeho dlouholetý rival Španěl Rafael Nadal. Chybět budou i Wawrinka, Rakušan Dominic Thiem, Američanka Serena Williamsová či Rumunka Simona Halepová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 17 : 45
20240427T17 : 45:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 18 : 40
20240427T18 : 40:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články