Hlavní obsah

Damm a Paes postoupili v Indian Wells do finále čtyřhry

INDIAN WELLS

Český tenista Martin Damm si na turnaji v Indian Wells zahraje spolu s Indem Leanderem Paesem ve finále čtyřhry. V pátečním semifinále vyřadili nejvýše nasazenou švédsko-běloruskou dvojici Jonas Björkman, Max Mirnyj 12:10 v supertie-breaku, který nahrazuje rozhodující set. Jejich finálovými soupeři budou Izraelci Jonathan Erlich a Andy Ram.

Foto: Archiv Právo

Cyril Suk a Martin Damm na archivním snímku.

Článek

Ve finále ženské dvouhry se proti Slovence Daniele Hantuchové postaví druhá nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová. Čtvrtfinálová přemožitelka nejlepší české tenistky Nicole Vaidišové po prohraném úvodním setu zpřesnila hru, nakonec přece jen zastavila vítěznou cestu Rakušanky Sybille Bammerové a bude útočit na devátý turnajový titul. Díky postupu do finále má jednadvacetiletá Kuzněcovová jistotu, že v pondělním vydání světového žebříčku WTA se poprvé v kariéře objeví na třetí pozici.

Prvním finalistou mužské dvouhry se stal Španěl Rafael Nadal. K vítězství nad domácí hvězdou Andym Roddickem stačily dvojnásobnému šampionovi z Roland Garros dva sety, které vyhrál 6:4 a 6:3. Kdo bude Nadalovým soupeřem v nedělním finále, se rozhodne v duelu mezi Srbem Novakem Djokovičem a Skotem Andym Murraym.

INDIAN WELLS
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (13-Brit.) - Haas (9-Něm.) 3:6, 6:3, 7:6 (10:8).
Muži, dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Roddick (3-USA) 6:4, 6:3.
Muži, čtyřhra - semifinále:
Damm, Paes (5-ČR/Indie) - Björkman, Mirnyj (1-Švéd./Běl.) 6:2, 6:7 (5:7), 12:10.
Ženy, dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (2-Rus.) - Bammerová (33-Rak.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:1.

Reklama