Hlavní obsah

Itálie - Chorvatsko 1:2Chorvatští tenisté jsou prvními semifinalisty DC

Turín
Aktualizováno

Chorvatští tenisté jsou prvními semifinalisty Davis Cupu. Domácí Itálii porazili v Turíně 2:1 díky rozhodujícímu bodu světových jedniček ve čtyřhře Nikoly Mektiče s Matem Pavičem.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Chorvaté Nikola Mektič a Mate Pavič s kapitánem Vedranem Martičem po rozhodující čtyřhře s Italy.

Článek

Chorvaté dál mohou snít o třetí trofeji, zatím ji získali dvakrát: v roce 2005 a před třemi lety, kdy u toho byl i nynější člen týmu Marin Čilič. Na finálovém turnaji nyní narazí na lepšího ze středečního souboje Srbsko - Kazachstán.

První bod pro Chorvaty získal Borna Gojo, jenž překvapivě zdolal Lorenza Sonega ve třísetové bitvě 6:2, 2:6 a 6:2. "Je to skvělé. Věděli jsme, že musíme ze singlů získat alespoň bod, protože našemu deblovému páru věříme," řekl 279. hráč žebříčku.

Jenže bývalý vítěz US Open Čilič na Goja nenavázal. Světové desítce Janniku Sinnerovi v dalším strhujícím dramatu podlehl po téměř třech hodinách. Třiatřicetiletý Čilič přitom měl k dobru set a brejk a podával na vítězství, ale o 13 let mladší Sinner dal domácím Italům naději.

"Nejdůležitější je, že jsme stále ve hře," řekl po vítězství 3:6, 7:6 a 6:3. Přání italských fanoušků v Pala Alpitour se však nesplnilo. Favorizovaná dvojice Mektič, Pavič přehrála 6:3 a 6:4 Sinnera a Fabia Fogniniho.

V úterý v Innsbrucku se utkají ve druhém čtvrtfinále přemožitelé českého daviscupového týmu Britové s Němci, následuje duel Srbsko - Kazachstán a ve čtvrtek Rusko - Švédsko. Finále o salátovou místu bude hostit v neděli Madrid.

Finálový turnaj tenisového Davisova poháru - čtvrtfinále v Turíně:
Itálie - Chorvatsko 1:2
Sonego - Gojo 6:7 (2:7), 6:2, 2:6
Sinner - Čilič 3:6, 7:6 (7:4), 6:3
Fognini, Sinner - Mektič, Pavič 3:6, 4:6

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články