Hlavní obsah

Francouzi nemají v nominaci na Davis Cup Monfilse, jedničkou je Humbert

Paříž

Tenisté Francie nemají v nominaci na listopadové finále Davis Cupu, v němž budou prvním soupeřem českého týmu ve skupině, aktuální žebříčkovou jedničku Gaëla Monfilse. Nejlépe postaveným singlistou pětičlenného výběru je 29. hráč světa Ugo Humbert. Ve čtyřčlenné sestavě zbývajícího účastníka skupiny C Británie je lídrem světová čtrnáctka Cameron Norrie.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Francouzský tenista Gaël Monfils chybí v nominaci na Davis Cup.

Článek

Vedle 21. tenisty žebříčku Monfilse chybí ve francouzské nominaci například i trojka Benoit Paire (44.). Dvaatřicetiletý bouřlivák už letos za nevhodné chování dostal od národní federace zákaz startu na olympijských hrách v Tokiu.

Spolu s Humbertem jsou v týmu Arthur Rinderknech (65.), pětatřicetiletý Richard Gasquet (76.) a členové Top 10 deblového žebříčku Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut.

V britské nominaci schází trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray, jenž se účasti vzdal. Sestavu vede čerstvý vítěz z Indian Wells Norrie a v týmu jsou také 24. hráč světa Daniel Evans, třetí muž deblového žebříčku a vítěz smíšené čtyřhry na letošním US Open Joe Salisbury a další specialista na čtyřhru Neal Skupski, který pro změnu ovládl mix ve Wimbledonu. Pátého člena týmu určí kapitán Leon Smith později.

V českém výběru jsou Jiří Veselý, Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář, Jiří Lehečka a Lukáš Rosol. Současné české jedničce Veselému patří v žebříčku 78. místo. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se na úvod základní skupiny C v Innsbrucku utkají 25. listopadu s Francií, proti Britům nastoupí o tři dny později.

Finálový turnaj se vedle Innsbrucku hraje také v Turíně a Madridu, ve španělské metropoli 5. prosince vyvrcholí.

Reklama

Související témata: