Hlavní obsah

Kyrgios si vzal na mušku českou tenisovou hvězdu: A pak že je moje chování neuctivé!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tenisovém světě je dělí světelné roky. Jméno Nicka Kyrgiose rezonuje ve světě bílého sportu ať již v pozitivním či negativním ohledu v maximální míře, Tomáš Macháč se kromě českých příznivců snaží do povědomí širší veřejnosti teprve zapsat. A krok jeho slavnějšího kolegy mu k tomu může trochu nechtěně pomoct. Australského tenistu totiž zaujal moment, kdy si berounský rodák po svém úspěšném zápase Davisova poháru v Portugalsku dopřál na tiskové konferenci tabulku čokolády.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Nick Kyrgios patří k nejvíce sledovaným tenistům na okruhu

Článek

Nikdy se spolu na okruhu nepotkali. Není divu. Nicku Kyrgiosovi patří v žebříčku 20. místo, Tomáš Macháč je o skoro sto míst níže. Přesto se právě jména těchto dvou tenistů v uplynulých hodinách na sociálních sítích hodně skloňovala.

Postaral se o to právě australský finalista z posledního ročníku Wimbledonu, kterého zaujal moment, kdy si Tomáš Macháč během tiskové konference po vítězném zápase s portugalskou jedničkou Joaem Sousou dopřával tabulku čokolády.

"Takhle to mám skoro pořád. Ať je zápas, nebo ne, to na to nemá vliv. Po turnajích na betonech hraji první zápas na antuce a stojí to extra energii. Navíc jsem hrál tři hodiny. Jsem ale rád, jak jsem to zvládnul. Odpočinu si, najím se a v neděli budu stoprocentně připravený. Musím ale asi ještě spořádat další půlku čokolády," vysvětloval svůj apetit český tenista.

Macháčova fotka se sladkou pochutinou zaujala právě australského bouřliváka natolik, že se k ní vyjádřil na sociálních sítích a přidal krátký komentář.

"Když jsem si po čtyřhodinovém zápase na loňském Wimbledonu dával na tiskovce mezi odpověďmi novinářům sushi, tak jsem byl nařčen z nedostatku respektu," připomněl a přidal ke svému komentáři smějícího se "smajlíka".

K úsměvům měl nakonec důvod i Macháč, který mohl s českým týmem slavit výhru nad Portugalskem 3:1 a účast ve finálové fázi Davisova poháru.

Reklama

Související témata: