Hlavní obsah

Británie - Nizozemsko 1:2Nizozemští tenisté postoupili poprvé od roku 2005 do čtvrtfinále Davis Cupu

Nizozemští tenisté postoupili poprvé od roku 2005 do čtvrtfinále Davis Cupu. Tým kapitána Paula Haarhuise si zajistil účast na listopadovém finálovém turnaji v Málaze ze základní skupiny D v Glasgow, v níž vyhrál oba dosavadní zápasy.

Foto: Steve Welsh, ČTK/AP

Nizozemští tenisté Wesley Koolhof (vlevo) a Matwe Middelkoop (vpravo) oslavují postup.

Článek

Nizozemci v pátečním duelu porazili 2:1 domácí Británii. Utkání se rozhodovalo ve čtyřhře, v níž nejlepší světový pár této sezony Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop přetlačil 7:6, 6:7, 6:3 bývalou světovou jedničku ve dvouhře Andyho Murrayho a současnou deblovou jedničku Joa Salisburyho.

Britové v druhém setu odvrátili mečbol, ale v třetí sadě už na soupeře nestačili. "Je to k vzteku, protože takové zápasy rozhoduje pár míčků. Za ta léta jsem odehrál spoustu takových utkání a zvládl je, ale nyní to nevyšlo. Jsem z toho smutný, protože si myslím, že jsme tady měli dobrou šanci," uvedl Murray.

Britové o možnost na postup do finálového turnaje přišli, mají na kontě dvě porážky stejně jako Kazachstán. Už ve čtvrtek si účast v Málaze zajistily Spojené státy.

Ze skupiny C v Hamburku jsou již jistými postupujícími domácí Němci a Australané. Ze skupiny A v Boloni jdou dál domácí Italové, které doprovodí buď Švédsko, nebo Chorvatsko.

Nejzamotanější situace je ve skupině B ve Valencii, kde domácí Španělé nevyužili šanci zajistit si postup v duelu proti Kanadě, které podlehli 1:2. Hrdinou severoamerického týmu byl Félix Auger-Aliassime, jenž nejprve porazil novou světovou jedničku Carlose Alcaraze a poté pomohl získat rozhodující bod ve čtyřhře po boku Vaska Pospisila. O postupujících rozhodnou víkendové zápasy Kanada - Srbsko a Španělsko - Korea.

Vyřazovací fáze finálového turnaje pro osm postupujících ze čtyř čtyřčlenných skupin se bude hrát v Málaze 22. až 27. listopadu.

Základní skupiny tenisového Davisova poháru
Skupina A
Itálie - Argentina 2:1
Berrettini - Báez 6:2, 6:3, Sinner - F. Cerúndolo 7:5, 1:6, 6:3, Bolelli, Fognini - González, Zeballos 5:7, 6:2, 3:6.
Skupina B
Španělsko - Kanada 1:2
Bautista - Pospisil 3:6, 6:3, 6:3, Alcaraz - Auger-Aliassime 7:6 (7:3), 4:6, 2:6, Granollers, Martínez - Auger-Aliassime, Pospisil 6:4, 4:6, 5:7.
Skupina C
Německo - Belgie 2:1
Struff - Bergs 6:4, 7:6 (11:9), Otte - Goffin 6:3, 6:7 (7:9), 3:6, Krawietz, Pütz - Gille, Vliegen 4:6, 6:2, 7:6 (7:5).
Skupina D
Británie - Nizozemsko 1:2
Evans - Griekspoor 6:4, 6:4, Norrie - Van de Zandschulp 4:6, 2:6, A. Murray, Salisbury - Koolhof, Middelkoop 6:7 (0:7), 7:6 (8:6), 3:6.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články