Hlavní obsah

Opora Slováků po porážce s Čechy sekla s Davis Cupem. Cupuje i plakát s galaktickým Roddickem

Bratislava

Další špatná zpráva pro slovenský tenis. Jako by nestačilo, že reprezentace nezvládla daviscupový duel s Českou republikou o postup na finálový turnaj do Madridu. Bezprostředně po porážce v derby oznámil konec v Davis Cupu spolehlivý deblista Filip Polášek. Hráč ujišťuje, že důvody nejsou sportovní. Kritizuje poměry ve Slovenském tenisovém svazu, který už nechce reprezentovat.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Slovenský debl, zleva Igor Zelenay a Filip Polášek.

Článek

Svůj díl zvládl. Filip Polášek spolu s Igorem Zelenayem porazili český pár Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář a zajistili Slovensku očekávaný bod ze čtyřhry.

Další už ovšem domácí nepřidali a v derby prohráli 1:3 na zápasy.

Polášek, který má rodinu po celé Moravě, odehrál v Davis Cupu šestnáct zápasů s vynikající bilancí 12:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Filip Polášek ze Slovenska během čtyřhry.

Další už přidat odmítá. Důvodem je podle něho amatérismus Slovenského tenisového svazu. „Nejde přitom o peníze, ale často o maličkosti, přímo banální a trapné věci. Člověku se nad nimi až zastavuje hlava. Některé věci jsme zkoušeli změnit, ale marně," cituje tenistu Šport.sk.

Lístky se vůbec neprodávaly

„Mám proto na výběr jen dvě možnosti: Buď hrát v Davis Cupu a tolerovat to, nebo nehrát. Rozhodl jsem se skončit, protože to nejsem ochoten tolerovat," vysvětluje Polášek.

Vadí mu třeba ceny vstupenek. Byl drahé a hlediště v bratislavském NTC zelo prázdnotou, což kritizuje i nehrající kapitán Dominik Hrbatý.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Igor Zelenay a Filip Polášek ze Slovenska a čeští tenisté Jonáš Forejtek a Zdeněk Kolář.

„Někdo tvrdí do médií, že je téměř vyprodáno, přitom lístky se vůbec neprodávaly. To je realita a fakt. Dva či týden před utkáním ještě nikdo o koronaviru nevěděl, a už tehdy byly lístky neprodejné. Dát první zápas na sobotu o půl šesté večer za 25 eur je prostě neuvěřitelné," kritizuje Polášek rozhodnutí svazu vyhovět RTVS a posunout zápas na večer až po utkání fotbalové ligy Slovan - Ružomberok.

Kdo zaplatí za čtyřhru 25 eur?

„Rodina s dětmi zápas vlastně nemohla živě vidět. Už po prvním zápase by museli odejít, protože děti musí jít spát. Kdo zaplatí na Slovensku za čtyřhru 25 eur?" žasne Polášek.

Ačkoli šlo o historicky první federální derby, Slováci podle něj nezvládli ani jeho propagaci.

„Na plakát jsme dali Andyho Roddicka nebo pardon - neznámého hráče v galaktickém provedení. Nevím tedy, zda marketing byl nějak učiněn... Ale je zbytečné se v tom hrabat. Rozhodl jsem se v Davis Cupu skončit a vyvarovat se, abych takové věci musel komentovat," uzavírá Polášek.

Reklama