Hlavní obsah

Základní skupiny finále Davis Cupu budou hostit Boloňa, Glasgow, Hamburk a Málaga

Základní skupiny finálového turnaje letošního ročníku Davisova poháru budou v září hostit Boloňa, Glasgow, Hamburk a Málaga. Samotné finále se odehraje o dva měsíce později v listopadu v dosud neurčeném dějišti. Čeští tenisté prohráli začátkem března v kvalifikaci v Argentině a mezi šestnáctku finalistů nepostoupili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Davisův pohár - ilustrační foto

Článek

Týmy budou ve čtyřech čtyřčlenných skupinách usilovat vždy o dvě postupová místa do finále od 14. do 18. září. Vedení Davis Cupu se podle vyjádření na webu rozhodlo oddělit skupinovou a finálovou fázi na základě zpětné vazby od hráčů, aby jim ulevili v nabitém kalendáři. Turnaj pro osm nejlepších se tak bude hrát až 23.-27. listopadu, jeho pořadatel zatím určen není.

Šestnáctku účastníků dnes doplnila Kanada, jež prohrála v kvalifikaci s Nizozemskem, ale na turnaji bude moci startovat díky divoké kartě. Tu původně obdrželo Srbsko, které se ale na základě postavení v žebříčku posunulo do šestnáctky přímo místo úřadujícího vítěze Ruska vyřazeného kvůli invazi na Ukrajinu.

V základních skupinách jsou vedle Kanady a dalšího držitele divoké karty Británie loňský finalista Chorvatsko, semifinalista Srbsko a vítězové kvalifikace Argentina, Austrálie, Belgie, Francie, Německo, Itálie, Kazachstán, Korea, Nizozemsko, Španělsko, Švédsko a USA.

Los základních skupin se uskuteční 31. března v Londýně.

Reklama