Hlavní obsah

Děláš si srandu? Rozčilený Djokovič přestal hrát a vyplísnil sudího. Pak senzačně padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejhorších porážek v jinak mimořádně úspěšné profesionální kariéře utrpěl grandslamový rekordman Novak Djokovič, který podlehl ve třetím kole turnaje v Indian Wells až 123. hráči světa Lucu Nardimu. Šťastný poražený z kvalifikace navíc dokázal při jedné z výměn fenomenálního Srba dokonale zmást.

Video: sntv

 
Článek

Těžko říct, zda 20letý Ital v ten moment úmyslně blafoval, nebo zaskočil sám sebe, každopádně Djokoviče zcela vyvedl z koncentrace a připsal si poměrně laciný fiftýn.

Srb za stavu 2:0 ve druhém setu podával a Ital returnoval poměrně vydařeným dropshotem. Na zlomek vteřiny však jakoby přestal hrát. Je možné, že měl za to, že soupeřův servis skončil v autu. Djokovič jeho kraťas doběhl a vrátil, jenže sám také přestal hrát a udiveně se rozhlížel směrem k sudímu. I Nardi následně míček doběhl a křížným úderem kolem už zcela statického Djokoviče výměnu zakončil.

„On trefil míček a pak přestal hrát,“ stěžoval si rozhozený Djokovič u sudího na umpiru. „On ale nic nehlásil ani výměnu neukončil. Jen proto, že se zastavil, to neznamená, že je výměna ukončena,“ hájil Itala rozhodčí.

„Viděl jsi ale jeho reakci, doslova se zastavil. Zastavil se a hotovo. Totálně mě zmátl, a tak jsem se taky zastavil. Jak je možné, že do toho nevstoupíš? Děláš si ze mě srandu?“ stěžoval si 24násobný grandslamový šampion.

Arbitr hrající legendě trpělivě naslouchal a zeptal se Srba, zda očekával, že situaci posoudí jako bránění ve hře. „No samozřejmě!“ odpověděl Djokovič. Sudí mu odpověděl, že pro takové rozhodnutí nebyl žádný důvod.

Bod už zůstal Nadrimu. Nakonec to nemělo ale na výsledek zápasu velký dopad, protože druhou sadu ovládl Djokovič. Ve třetí však senzačně slavil triumf Nardi.

Srb porážku přijal a soupeři vřele pogratuloval. „Neměl co ztratit, takže hrál skvěle. Zasloužil si zvítězit,“ uvedl Djokovič. „Spíš mě překvapila moje hra. Byla hodně, hodně špatná. Tyhle dvě věci se sešly. Soupeř měl skvělý den a já mimořádně špatný,“ uznal sebekriticky pětinásobný šampion z Indian Wells, jenž však na premiérový titul v této sezoně stále čeká.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 0 : 4 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 0 : 4 probíhá Živě
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek