Hlavní obsah

Děsivé zranění tenisty a noha k nepoznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není o tom pochyb. Tenisová sezona vstupuje do své nejnáročnější fáze, kdy kurty po celém světě ovládne na několik měsíců oranžová drť. Boje na antuce, které vyvrcholí v Paříži na slavném French Open, jsou právem považovány za vůbec nejtěžší a nejnáročnější. Své o tom ví i francouzský tenista Arthur Cazaux či jeho italský kolega Luca Nardi. Pro oba totiž skončily boje na nejpomalejším povrchu tím nejhorším možným způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Arthur Cazaux na turnaji v Barceloně

Článek

Turnaj v Barceloně patří k stěžejním podnikům, který slouží jako ideální příprava před Roland Garros. Samotný antukový démon Rafael Nadal, který se právě zde pokusí o svůj další návrat na kurty, ovládl místní turnaj hned dvanáctkrát.

Svou formu před druhým grandslamovým turnajem roku testovali v prvním kole i italský tenista Matteo Arnaldi s francouzským soupeřem Arthurem Cazauxem. Vyrovnaný souboj dvou tenisových nadějí dospěl v prvním setu do stavu 5:5 a 40:40, když přišel pro jednadvacetiletého rodáka z Montpellier moment, na který nebude rád vzpomínat.

Jeho o dva roky starší soupeř zakončil dobře rozehranou výměnu nechytatelným forhendovým volejem. Cazaux při beznadějné situaci jen zvolna doběhl k základní čáře, a pravděpodobně o ni si přivodil vážné podvrtnutí pravé nohy. V bolestech se za pomoci zdravotníka dostal na lavičku, jeho pokračování v zápase však bylo vyloučené. Vše dokumentoval jeho post na sociálních sítích, kde zveřejnil fotku svého kotníku.

Podobně, i když ne s tak děsivými následky, se vedlo italskému tenistovi Lucovi Nardimu v prvním kole turnaje v Bukurešti, kde čelil brazilskému soupeři Seybothu Wildovi. A dařilo se mu skvěle. Z pozice 81. hráče světa vedl nad o čtrnáct příček lépe postaveným soupeřem 5:3 a 40:40 v rozhodujícím setu, když si při zpětném pohybu přivodil zranění v oblasti levého kotníku.

Brazilský soupeř okamžitě za potlesku fanoušků přispěchal ke zraněnému soupeři s židlí a spolu s hlavním rozhodčím se snažili zjistit zdravotní stav přemožitele Novaka Djokoviče z nedávného tunraje v Indian Wells.

Nardi se dokázal dát dohromady natolik, že utkání i přes bolest dohrál, zjevně handicapovaný dotáhl třetí set aspoň do tiebreaku, v něm však už na svého soupeře nestačil.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime