Hlavní obsah

Djokovič bude po dvou letech opět hrát v USA, v Cincinnati cítí chvění

Dva roky nesměl grandslamový rekordman Novak Djokovič hrát tenisové turnaje v USA kvůli odporu k očkování proti covidu, o to více je nyní natěšený na Masters v Cincinnati. Novinářům řekl, že cítí zase vnitřní chvění, které ho žene za dalšími úspěchy. Generálku na US Open zahájí dnes ve čtyřhře, první singlový zápas srbského tenisty by měl následovat ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič hovoří k novinářům v USA.

Článek

"Jsem nadšený a užívám si, že si můžu zase zcela svobodně vybrat, kde chci hrát," řekl Djokovič. Jeho návrat na americké betony fanoušci očekávají, už nedělní trénink šestatřicetiletého tenisty sledovaly plné tribuny. Podnik Western & Southern Open vyhrál v roce 2018 a také 2020, kdy se v době pandemie koronaviru hrálo v New Yorku před US Open.

V Americe se Djokovič představí poprvé od předloňské finálové porážky na newyorském grandslamu s Rusem Daniilem Medveděvem. Dosud poslední zápas odehrál před měsícem při dalším neúspěšném grandslamovém finále, ve Wimbledonu prohrál se Španělem Carlosem Acarazem. Minulý týden Toronto vynechal s vysvětlením, že se cítí stále unavený.

"Záměrně jsem si vybral Cincinnati, abych se dobře připravil na New York. Po dvaceti letech na tour je fascinující, že stále cítíte ten vnitřní oheň, který vás žene za velkými cíli," uvedl Djokovič. "Kdybych už neměl motivaci, skončil bych. Ale chci dál vyhrávat turnaje," ujistil držitel rekordních 23 grandslamových titulů a vítěz 94 turnajů ATP.

Do čtyřhry se v Cincinnati přihlásil s krajanem Nikolou Čačičem. Jméno prvního soupeře pro singlovou soutěž se dozví až dnes, v úvodním kole má coby světová dvojka volný los.

Reklama

  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 17 : 45
20240427T17 : 45:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 18 : 40
20240427T18 : 40:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články