Hlavní obsah

Djokovič odstoupil z voleb do hráčské rady ATP: Bohužel je nutné, abych se stáhl

Londýn/Praha

Tenista Novak Djokovič nebude kandidovat ve volbách do hráčské rady ATP, z jejíhož čela v srpnu odstoupil, když založil nezávislou hráčskou organizaci PTPA. Světová jednička svou nominaci stáhla, aby se vyhnula konfliktu zájmů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Novak Djokovič stáhl svoji nominaci do hráčské rady ATP.

Článek

Podle nových pravidel ATP nesmí být aktivní hráč členem rady a zároveň jiné tenisové organizace. Djokoviče ale přesto do prosincových voleb kolegové tenisti v listopadu nominovali a on výzvu přijal. "Vzhledem k poslednímu vývoji je nyní bohužel nutné, abych se stáhl z listiny kandidátů," uvedl Djokovič v oficiálním prohlášení na Twitteru.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion znovu zopakoval, že nově založená Asociace profesionálních hráčů tenisu (PTPA) není pro ATP konkurenční organizací a má pouze lépe chránit zájmy tenistů. S velkým pochopením se zatím ale nesetkala.

Založení nové hráčské organizace kritizovali mimo jiné jeho největší rivalové na kurtu Roger Federer a Rafael Nadal, kteří jsou stejně jako například Andy Murray členy hráčské rady ATP. Podle nich by se měl tenis v těžké koronavirové době spíše sjednotit, a ne tříštit síly.

Reklama

Související témata: