Hlavní obsah

Djokovič požádal o výjimku z očkování, aby mohl hrát v Indian Wells a Miami

Světová tenisová jednička Novak Djokovič požádal o výjimku z očkování proti koronaviru, aby mohl hrát na březnových turnajích v Indian Wells a Miami. Agentuře Tanjug to řekl bratr srbské hvězdy Djordje. Cizinci se při vstupu do USA stále musejí vykazovat očkováním, tato povinnost by mohla být zrušena v květnu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Světovou jedničkou je po triumfu na Australian Open Srb Novak Djokovič.

Článek

"Novak musí získat zvláštní povolení, protože USA stále zakazují vstup neočkovaným osobám, což je prostě neuvěřitelné, protože celý svět je otevřený a sportovních akcích se účastní očkovaní i neočkovaní sportovci," řekl Djordje Djokovič. "Ředitelé turnajů v Indian Wells a Miami prohlásili, že Novaka na těchto turnajích potřebují a chtějí, aby přijel. Na rozhodnutí zbývá jen pár dní času a musíme doufat, že to dobře dopadne," uvedl Djokovičův bratr.

Pětatřicetiletý srbský tenista, který očkování odmítá, kvůli tomu loni přišel o start na Australian Open a US Open. Letos už v Melbourne po uvolnění australských opatření startovat mohl a ziskem 22. grandslamového titulu vyrovnal rekord Španěla Rafaela Nadala.

Ředitel turnaje v Indian Wells Tommy Haas se nedávno nechal slyšet, že by byla ostuda, kdyby Djokovič nesměl hrát na jeho akci a dalších turnajích v USA. Djokovič kalifornský turnaj vyhrál pětkrát, v Miami triumfoval šestkrát.

Reklama

Související témata:
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 15
20240428T15 : 15:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová