Hlavní obsah

Djokovič se klaní českému tenisu: Jste neuvěřitelní, to, co se děje, je impozantní!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokázal všechno. Úplně všechno. Na svém kontě má 96 turnajových triumfů včetně 24 grandslamových, nesčetně rekordů a ocenění, díky kterým si právem může Novak Djokovič dělat ambice na nejlepšího tenistu historie. Kromě grandslamů a největších podniků světa vždy miloval i týmové soutěže, což prokázal svou účastí na letošním finálovém turnaji Davisova poháru, kde jeho Srbsko bylo ve skupině i českým soupeřem. A tenisový génius ukázal, že respekt a úcta pro něj nejsou prázdná slova…

Foto: Pablo Morano, Reuters

Novak Djokovič a Nikola Čačič gratulují k výhře Tomáši Macháčovi a Adamu Pavláskovi

Článek

První duel Srbska ve skupině Davisova poháru proti Koreji ještě Djokovič sledoval jen z lavičky, jeho země si přesto dokráčela k pohodové výhře. Druhý mač proti Španělsku si čerstvý šampion z US Open již ujít nenechal a bodem po vítězství nad Davidovichem Fokinou pomohl Srbsku k triumfu a jistému postupu do čtvrtfinále.

V závěrečném boji proti suverénním Čechům si střihl aspoň debla, kde spolu s Nikolou Čačičem podlehli Macháčovi s Pavláskem. I přes jistou rozladěnost z porážky, která už nic na postupu Česka a Srbska změnit nemohla, ukázal, jak obrovský respekt, úctu a přehled o českém tenise srbský virtuóz má.

„Český tenis má fantastickou historii a skvělou tradici po mnoho desetiletí. A to platí jak u žen, tak mužů. U žen je toto třeba zdůraznit, protože to je něco neskutečného, fantastického, impozantního. Snad pět českých hráček je mezi nejlepší třicítkou, je to naprosto mimořádné,“ nešetřil superlativy na otázku reportéra Radiožurnálu Djokovič.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Osmnáctiletý český tenista Jakub Menšík na Davis Cupu 2023.

A chválu na český tenis pěl i nadále. „U mužů jste měli Berdycha se Štěpánkem, kteří dvakrát ovládli Davis Cup. V roce 2013 jste porazili i nás. Byly to velké hvězdy. A teď máte nové, mladé. Lehečka, Macháč a další jsou skvělí. Lehečka udělal obrovský progres, jak výsledkový, tak herní. Má obrovský talent a spoustu času na zlepšování.“ pokračovala úřadující světová jednička.

Ve svém výčtu neopomněl ani další český drahokam Jakuba Menšíka, který v závěrečném zápase se Srby vyhnal z kurtu po výsledku 6:3, 6:2 o sto míst lépe postaveného Lajoviče. „S Jakubem jsem několikrát trénoval a je to další velký talent pro český tenis. Hrál výborně na US Open, kde byl až ve třetím kole a předváděl neuvěřitelný tenis,“ má jasno rodák z Bělehradu.

Zda čeští tenisté potvrdí slova tenisového génia, se ukáže na finálovém turnaji, který začíná 21. listopadu ve španělské Malaze. Soupeřem svěřenců Jaroslava Navrátila bude Austrálie nebo Finsko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.