Hlavní obsah

Drama v Barceloně! Tenistu Dimitrova oloupil motorizovaný gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemilou vzpomínku si z Barcelony odváží bulharský tenista Grigor Dimitrov, který se tento týden zúčastnil tamního antukového turnaje s dotací bezmála tři miliony eur. Během cesty z tenisového centra na hotel na něho zaútočil motorizovaný gang zlodějů. Bývalá trojka světového žebříčku ATP přišla o hodinky v hodnotě téměř 70 000 eur (v přepočtu přes 1,6 milionu korun).

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Bulharský tenista Grigor Dimitrov se stal v Barceloně terčem zlodějského gangu

Článek

Podle policejní zprávy došlo k incidentu na rušné třídě Avenida de Sarria kolem 21:30. Vedle Dimitrovova vozu zastavili mladíci na motocyklu a vychýlili na automobilu boční zpětné zrcátko. V momentu, kdy tenisová hvězda stáhla okénko, aby zrcátko seřídila, na ni pobertové zaútočili. Zloděj strhl Dimitrovovi z ruky luxusní hodinky švýcarské značky Bianchet a se společníkem bleskově ujeli.

Dimitrov o násilném útoku ihned informoval policii, jež neprodleně zahájila vyšetřování. Podle místních médií tvoří zločinecké gangy Italové, kteří cestují do Barcelony, aby tam napadali a okrádali turisty. Jedenáctý nasazený bulharský tenista se s nepříjemným zážitkem dokázal popasovat a ve 2. kole přešel přes Ekvádorce Gómeze po výhře 6:3, 6:1. Následně však už kvůli počínající nemoci k utkání 3. kola proti Alexi de Minaurovi z Austrálie nenastoupil.

V poslední době nejde v katalánské metropoli zdaleka o první loupež, jejímž terčem se stala sportovní celebrita. Minulý rok v květnu při Velké ceně Španělska ukradli mistrovi světa Sebastianu Vettelovi v centru města z auta batoh, německý pilot dokonce jednu chvíli sám poberty pronásledoval na skútru.

O pár měsíců později se cílem bandy chmatáků stal i hvězdný polský kanonýr místního fotbalového velkoklubu Robert Lewandowski, jemuž ukradli luxusní hodinky Patek Philippe v hodnotě 75 000 eur ve chvíli, kdy v tréninkovém centru rozdával z auta fanouškům podpisy. Chvíle hrůzy si v Barceloně prožil při loupežném přepadení i další útočník Pierre-Emerick Aubameyang, do jehož domu vtrhla skupina maskovaných ozbrojených mužů a násilím ho donutila otevřít sejf.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.