Hlavní obsah

Experti o 16letém českém zázraku: Brenda má skvělé tempo hry, mentálně je vyspělá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až se jednou bude tenistka Brenda Fruhvirtová ohlížet za svou kariérou, může brát letošní Australian Open klidně jako zlomové. Z Melbourne se vrací s premiérovou grandslamovou výhrou v hlavní soutěži, jako hráčka první stovky (ve virtuálním žebříčku je 96.) i s čerstvou zkušeností, jak se hraje proti světové dvojce.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Brenda Fruhvirtová na bekhendu v utkání proti Bělorusce Sabalenkové

Článek

Ale i zápas se ztepilou Běloruskou Arynou Sabalenkovou (3:6, 2:6) 16letému českému supertalentu ukázal, že není třeba se takové konfrontace bát. „Brenda ukázala velkou vyzrálost. Nepanikařila. Na začátku prvního setu dokázala předvést své dovednosti a vrátit se do utkání. I když po šesti gamech se pak projevila větší vyzrálost a kalibr Sabalenkové,“ mínil někdejší čtvrtý tenista světa Brit Tim Henman.

„Kéž bych na tom byla v 16 herně jako ona,“ ocenila mladou Češku i běloruská favoritka. Z hráček, kterým ještě nebylo 18, figuruje v žebříčku WTA výš jen Ruska Mirra Andrejevová, což také ukazuje potenciál, jaký mladší ze sester Fruhvirtových má.

„V šestnácti letech je úžasné, jak je dobrá technicky, jak dobře se pohybuje a jak je mentálně vyspělá. Jsem si jistý, že ji v budoucnu uvidíme v závěrečných kolech těch největších a nejlepších turnajů,“ usoudil semifinalista šesti grandslamových dvouher.

I Henmanova krajanka Laura Robsonová, bývalá hráčka top 30, žasla, jakými dovednostmi Fruhvirtová ve svém věku disponuje.

„Za minulé roky jsem ji viděla mockrát a myslím, že se výrazně zlepšila. Za poslední půlrok přidala na tempu hry. Jsou oblasti, na kterých může zapracovat, ale pak si vzpomenete na její věk a řeknete si: Vždyť tahle holka má opravdu všechno,“ rozpovídala se bývalá britská hráčka.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.