Hlavní obsah

Kontaveitová - Krejčíková 2:6, 3:6Fantazie! Krejčíková ovládla finálovou bitvu a slaví první titul v sezoně

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková ovládla turnaj v Tallinnu a získala první titul v sezoně. Loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros porazila ve finále na tvrdém povrchu v estonské metropoli domácí světovou čtyřku Anett Kontaveitovou 6:2, 6:3. Nasazená sedmička triumfovala ve dvouhře po téměř 15 měsících a poprvé od jarního zranění lokte. Při sedmém finále v kariéře získala čtvrtý titul.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková se ve finále turnaje v Tallinnu utkala proti domácí hráčce Anett Kontaveitové

Článek

Šestadvacetiletá Krejčíková slavila turnajový primát na WTA Tour naposledy vloni v Praze. Předtím uspěla také na French Open a ve Štrasburku. Kontaveitovou porazila za 82 minut a připsala si proti ní druhé vítězství za sebou. Letos ji porazila také v lednu v semifinále v Sydney. Estonská tenistka prohrála v hale po 24 zápasech.

Sedmadvacátá hráčka světa Krejčíková se po triumfu v Tallinnu přestaví od pondělí na turnaji v Ostravě. Její první soupeřkou tam bude Američanka Shelby Rogersová.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková se ve finále turnaje v Tallinnu utkala s domácí Anett Kontaveitovou.

Bartůňková prohrála s Peraovou a turnaj v Ostravě si nezahraje

Bartůňková nenavázala na sobotní vítězství nad krajankou Lindou Noskovou. V souboji s 45. hráčkou světa Peraovou ztratila úvodní set za 25 minut a dostala "kanára". Poslední česká hráčka v kvalifikaci se nevzdala, po obratu ve druhé sadě si vynutila pokračování, v rozhodujícím třetím setu ale přišla třikrát o servis. Duel za hodinu a 40 minut prohrála.

Sedmadvacetiletá Peraová vyřadila v kvalifikaci druhou Češku po sobě. V sobotu porazila Barboru Palicovou. Do hlavní soutěže se neprobojovaly ani nejlepší juniorka světa Lucie Havlíčková s patnáctiletou Terezou Valentovou.

Turnaje Agel Open v Ostravě se zúčastní Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Tereza Martincová a Karolína Muchová. Soutěž, v níž se představí i světová jednička Polka Iga Šwiateková nebo druhá hráčka světa Španělka Paula Badosaová, začne v pondělí. Finále se uskuteční 9. října.

Nišioka získal na turnaji v Soulu druhý titul v kariéře

Japonský tenista Jošihito Nišioka získal na turnaji v Soulu druhý titul v kariéře. Ve finále porazil čtvrtého nasazeného Kanaďana Denise Shapovalova 6:4, 7:6 a trofeje se dočkal po čtyřech letech. Poprvé se z turnajového vítězství radoval v roce 2018 v Šen-čenu.

Sedmadvacetiletý Nišioka se do finále dostal letos už podruhé. Zatímco v srpnu ve Washingtonu šanci na titul nevyužil, dnešní duel se Shapovalovem zvládl. Po takřka dvou hodinách proměnil druhý mečbol.

Shapovalov, jenž rovněž usiloval o druhou trofej v kariéře, si finále zahrál celkem už popáté. Naposledy se v boji o titul představil vloni v listopadu ve Stockholmu, na úspěch čeká od roku 2019, kdy triumfoval právě ve švédské metropoli.

Švýcarský tenista Hüsler získal v Sofii první titul v kariéře

Švýcarský tenista Marc-Andrea Hüsler v dnešním finále turnaje v Sofii porazil 6:4, 7:6 pátého nasazeného Holgera Runeho z Dánska a získal první titul v kariéře.

Šestadvacetiletý Hüsler proměnil v zisk titulu hned premiérový postup do finále. Stal se také prvním švýcarským vítězem na okruhu ATP od triumfu slavného Rogera Federera v Basileji před třemi lety.

"Odehrál jsem skvělý zápas, ale pořád tomu nemůžu uvěřit," řekl Hüsler v rozhovoru na kurtu. "Nevím, co říct. Prostě jsem se snažil zůstat v klidu, soustředil jsem se a dobře to dopadlo," dodal.

Djokovič nedal Čiličovi šanci a v Tel Avivu získal třetí letošní titul

Srbský tenista Novak Djokovič ve finále v Tel Avivu porazil 6:3 a 6:4 Marina Čiliče z Chorvatska. Bývalý první hráč světa získal třetí titul v sezoně a celkově 89. v kariéře.

Djokovič se v Tel Avivu představil poprvé od červencového triumfu ve Wimbledonu. Na cestě za titulem neztratil ani set a nezaváhal ani v souboji dvou nejvýše nasazených hráčů ve finále.

S Čiličem si pětatřicetiletý Srb poradil za hodinu a 35 minut a ve 21. vzájemném zápase si vítěz jednadvaceti grandslamů připsal devatenácté vítězství.

Tallinn (tvrdý povrch, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - finále:
Kontaveitová (1-Est.) - Krejčíková (7-ČR), 2:6, 3:6
Čtyřhra - finále:
L. Kičenoková, N. Kičenoková (3-Ukr.) - Melicharová-Martinezová, Siegemundová (1-USA/Něm.) 7:5, 4:6, 10:7.
Soul (tvrdý povrch, dotace 1,237.570 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nišioka (Jap.) - Shapovalov (4-Kan.) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Klaasen, Lammons (JAR/USA) - Barrientos, Reyes-Varela (Kol./Mex.) 6:1, 7:5
Sofie (tvrdý povrch, dotace 597.900 eur):
Dvouhra - finále:
Hüsler (Švýc.) - Rune (5-Dán.) 6:4, 7:6 (10:8).
Čtyřhra - finále:
Vega, Matos (2-Šp./Braz.) - Otte, Fallert (Něm.) 3:6, 7:5, 10:8
Tel Aviv (tvrdý povrch, dotace 1,019.855 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Čilič (2-Chorv.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Bopanna, Middelkoop (1-Indie/Niz.) - González, Molteni (3-Mex./Arg.) 6:2, 6:4

Reklama